Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Keş Soframıza Geri Dönüyor

19.01.2013
1.284
A+
A-

Kaynak: Bolu Ekspres

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Sanayici Ve İşadamlarına yönelik verdiği seminerde “Keş Üretiminde Girişimci aranıyor” adlı projesini sundu. Semineri üyeleriyle birlikte dinleyen Bolu Sanayici Ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, keş yiyerek büyüdüğünü ve keşin sofralarımıza geri dönmesini umduğunu dile getirdi.


Haber: Büşra Kahya

BOSİAD konferans salonunda yapılan seminere, BOSİAD üyeleriyle birlikte Bolu İlindeki Süt Üreticisi firmalar katıldı. “Keş Üretiminde Girişimci aranıyor” başlıklı bilgilendirme seminerinde Prof. Dr. Hayri Coşkun keş imalatının uzun bir süreçte yapılabildiğini bu yüzden de imalatçıların ilgisini çekmediğini söyledi.  Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak keş imalatının süresinin kısaltılması konusunda çalışmalar yaptıklarını ve keş imalatının süresinin bir hafta gibi kısa bir süreye indirdiklerini anlattı. Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Keş, insana en yarayışlı süt ürünüdür.  İçinde tuz miktarı çok olduğundan kolay kolay mikrop barınmaz. İçinde yüksek oranda kalsiyum bulundurur. Bu da özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve yaşlılarımız için çok faydalıdır Sabah kahvaltılarında tüketilmesi gereken bir üründür. Üretim süreci uzun olduğundan bugüne kadar yeterli ilgiyi görmüyor. Ancak biz Üniversite olarak keş üretiminin oluşum sürecini bir haftaya kadar düşürdük. Sanayicilerimize, yaptığımız çalışmaları vermek istiyoruz. Hem istihdam artırmış olacağız, hem de sağlıklı nesil yetiştirilmesi konusunda toplumumuza faydamız olacak” dedi.

BOSİAD Başkanı İsmail Hakkı Özmen, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’un üyelerine verdiği bilgiler için teşekkür etti. Özmen, “Ümit ediyorum ki, Süt Sanayiinde faaliyet gösteren ve büyümek isteyen firmalarımızın ilgisini çekmiştir. Hepimiz küçükken köylerde sabahları keş yiyerek büyüdük. Umarım keş tekrar sofralarımıza gelir” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.