Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Kızılay’dan Kurban Bağışçılarına Teşekkür

Kızılay’dan Kurban Bağışçılarına Teşekkür
21.09.2016
470
A+
A-

Kızılay’dan Kurban Bağışçılarına Teşekkür

Kızılay'dan Kurban Bağışçılarına Teşekkür
Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Dr.Abdullah Danışman bu yıl kurban bağışı toplama kampanyası sürecinde hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek “Bolu genelindeki tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Erdal Tanrıverdi
Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştırdı. Türk Kızılayı bu sene Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Güney Asya’ya kadar yaklaşık 30 ülkede kurban kesimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda Türk Kızılayı  yurt içinde 27.650, yurt dışında 50.580 olmak üzere toplam 78.230 hisse karşılığı kurban kesimi gerçekleştirmiştir. Kurban bağışlarının kesimi sonrasında ise yaklaşık 1.500.000 insanın sofrasına kurban eti ulaştırılmıştır. Yurtdışında yapılan kurban kesimleri sonrasında etler üç gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Yurtiçinde kesilen kurbanlardan elde edilen etler ise kesimi gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu’nun modern tesislerinde 800 gramlık konserveler haline getiriliyor. Yurt içindeki bu uygulamada, kurban etlerini üç gün içinde dağıtmak yerine kuşbaşı ve kıyma kavurması yapılıp, konserveledikten sonra raf ömrünü 18 aya çıkartılıyor. Bu sayede Türk kızılayı olarak  yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıyoruz.
Bağış döneminde kampanyamıza destek veren başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, yerelde ise başta sayın Valimiz olmak üzere bize destek olan tüm bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bolu Gündem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.