Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

“Kültürel Miras Dostları” projesi hayata geçirildi

“Kültürel Miras Dostları” projesi hayata geçirildi
01.06.2023
544
A+
A-

Mengen Şehit Hasan Durmuşoğlu İlkokulu tarafından yürütülen “Kültürel Miras Dostları/Cultural Heritage Friends” projesi, e-Twinning Platformunda kabul edilerek hayata geçirildi. Öğrenciler proje kapsamında müzede çok yönlü ve etkili öğrenmenin önemini öğrendiler.


Mengen Şehit Hasan Durmuşoğlu İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Berna Yörük’ün e-Twinning Platformunda koordine ettiği “Kültürel Miras Dostları/Cultural Heritage Friends” projesi hayata geçirildi. Proje sayesinde çocuklar müzede çok yönlü ve etkili bir öğrenme ortamında yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve takdir duygusu oluşturup geliştirdiler.

Öğretmen Berna Yörük, hayata geçirdikleri proje ve gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Yörük, “Projemiz bir e-Twinning projesi olmakla beraber; Ocak ayında başlayıp Mayıs ayının sonunda sona ermiştir. Projede Şehit Hasan Durmuşoğlu İlkokulu 4/A Sınıfından 13 öğrenci ile çalışılmıştır. Uluslararası nitelik taşıyan projemiz 9 Türkiye, 4 Portekiz, 4 İtalya, 3 Romanya, 1 Azerbaycan, 1 İspanya, 1 Gürcistan ortaktan oluşmaktadır.

Projemizde,  müzede çok yönlü ve etkili öğrenmenin önemi vurgulanmıştır. Müzeler, yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve beğeninin oluşumuna ve gelişimine katkı sağlayabileceklerini, geçmişten geleceğe sanat, tarih ve kültürel varlıkların aktarımına rehberlik edeceklerini fark etmişlerdir. Bir değerlendirme yapacak ve şehrinde bulunan müzeleri fark etmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Müze eğitimi; Müzenin amaç ve nitelikleri, sergiler, teşhir edilen nesneler, müze ortamı, müze ortamı ve müze insan ilişkisi ele alınırken müzenin aktif bir öğrenme ve gelişim alanı olarak kullanılmasını da içermektedir. Aynı zamanda projemiz ile öğrencilerimizin müzelerde aktif olarak geçmişi anlamaları ve yorumlamaları beklenmiştir.

Müzede öğrenme kapsamında, sınıf ortamında sağlanamayan ya da ortaya çıkarılamayan yetenek ve becerilerin ortaya çıkarılmasında müzelerin rolü fark edilmiştir. Öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden, outdoor eğitim ve üst düzey bilişsel etkinlikleri destekleyen projemiz ile planlı ve programlı olarak kısa sürede ulaşmak hedeflenmiştir.

Bu proje ile öğrencilerimiz müzede çok yönlü ve etkili bir öğrenme ortamında yaratıcılık, mantık, gözlem, hayal gücü ve takdir duygusu oluşturup geliştirebilmişlerdir.

Öğrencilerimizden proje için sorumluluk almaları, bireysel, küçük grup veya takım çalışmalarında sorgulayan-araştıran, analiz eden, karar veren bir mizaç içinde olmaları ve proje takviminde yer alan etkinlik ve ürünleri sunmaları beklenmiştir.

Projemiz kapsamında çeşitli sınıf içi etkinliklerin yanı sıra sergi ve müze gezileri de yapılmıştır. Bu geziler esnasında bize kapılarını açan ve öğrencilerimize samimiyetle yaklaşan Foto VARLIK ailesine; Bolu Arkeoloji Müzesi ziyaretimizde bize yardımcı olan Bolu Müzeler Müdürlüğüne; ulaşım konusunda desteklerini esirgemeyen Mengen Belediyesine; Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretimiz sırasında bize göstermiş oldukları misafirperverlikleri için Okul Müdürü Zekeriya Öztürk ve okul personellerine, bu faaliyetleri gerçekleştirirken katkıda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salih Celepci ve İdari Amirlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Bu kapsamda yapılmış olan gezilerden bazı kareler ve çalışmaların bazıları aşağıdadır:

https://youtu.be/Cczr3pqoX9c

https://youtu.be/VBD9S_gqQ_0

https://youtu.be/C8Tr3CS0B-0

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.