Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MAD den Glutensiz yaşam paneli

20.04.2013
534
A+
A-

Manavgat Aşçılar Derneği “Glutensiz Yaşam” adlı Eğitim Paneli düzenliyor
Manavgat Aşçılar Derneği Çölyak hastalarının çektiği sıkıntıları ön plana çıkarmak ve aşçı meslektaşlarını bu konuda duyarlı davranması için eğitim paneli düzenledi.
Çölyak Hastaları için “Glutensiz Yaşam” adlı panel 25 nisan Perşembe günü Asteria Hotel Side’de Saat 14:30’da düzenlenecek.
Öncelikle mesleki eğitim ve bilgilendirme açısından Aşçıların katılımı yanı sıra tüm Manavgatlılarda panel’e davetli.
Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, Dernek eğitim planlaması kapsamında olağan eğitimlerin yanı sıra bu ve benzeri olağandışı panel ve eğitim düzenlediklerini belirtti. Karataş; “Amacımız meslektaşlarımızı gerekli ve doğru bilgiler ile eğitmek. Turizm sektöründe kaliteli hizmetin ne kadar önemli olduğu aşikar. Glutensiz Yaşam ve Çölyak hastalığının aşçı meslektaşlarımıza anlatılması ve bu konuda eğitim almaları Turizm sektöründeki Hizmet kalitemize yükselmesine katkı yapacaktır. Biz hizmette ne kadar kaliteyi yükseltirsek tercih edilme oranımız yükselecektir” dedi.
Panelde konuşmacı olan Hayriye Vural, aynı zamanda yazar. İlköğrenimini Alanya Hayate İ.Ö.O´da. Orta Okul ve Liseyi Alanya lisesinde tamamlayan Hayriye Vural, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümünü nü bitirerek öğrenimini tamamladı. Aynı zamanda evli ve iki çocuklu olan bir anne olan Hayriye Vural çeşitli yardım derneklerine üyedir ve Sağtur Sağlık Hizmetleri A.Ş ortağıdır. Glutensiz yaşamla tanışınca bir arayış içerisine girerek transformal nefes eğitimleri ve üçüncü seviye reiki çalışmalarına katılmıştır. 2005 yılında merak edip yaptırdığı test sonunda 36 çeşit gıdaya duyarlı olduğunu öğrenen, ancak glutensiz tarif bulamadığı için araştırmalar yapan Hayriye Vural’ın, Çölyak hastaları için tamamen kendi tariflerinden oluşan Glutensiz Tarifler. Çölyaklının Mutfak Rehberi´ isimli kitabı raflarda yerini aldı.

DSC_0033

Hayriye Vural

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.