Mantar şenliği haberimiz ses getirdi
MENGEN KIR MANTARI OTELLERİN MENÜLERİNDE
Organik kır mantarları İstanbul’da beş yıldızlı otellerde menülere girdi.Bölgemizde mantar avcılarının en çok sevdiği kır mantarlarından kanlıca,Ebişke,ayıca(ayı köşkü) tellice,içi kızıl,sarı kız isimli mantarlar toptan alınıyor ve İstanbula ulaşıyor.
Kır mantarlarını taoplayıp tüketicilere ulaştırmak için yarışan köylüler aile ekonmimize katkısı oluyor,tanıtım yapanlara ve aşçılarımıza teşekkür ederiz dediler.
İstanbulu’dan doğal kır mantarları için TÜYAP PALAS Otel aşçılarından görevlendirilen Yasin GÖKTEPE köylülerden topladığını ve kilolarca mantarı oteline gönderdiğini ve devamının geleceğini söyledi.
Bu konuda kır Mantarı tercihini Mengen için kullanan Tüyap Palas Genel Müdürü Birkan Çetiner ve Tüyap Palas yiyecek içecek Direktörü Erdem DIRBALI’ya teşekkür eder bundan sonra yapacakları etkinliklerde başarılar dileriz.
Hüseyin VARLIK