Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen Peyniri Türkiye Envanterine Kaydedildi

Mengen Peyniri Türkiye Envanterine Kaydedildi
23.12.2021
1.362
A+
A-

Mengen peyniri “Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması” isimli projeye katılarak envantere kaydedildi.



Türkiye genelinde başlatılan çalışmalarda Bolu’nun da aralarında bulunduğu 11 ili kapsayan bölgede, pilot uygulama alanı olarak Mengen belirlendi ve ilk kayıt ilçemizde gerçekleştirildi. Mengen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Tatlı, Mengen.Gen.TR ekibimize yaptığı açıklamada “Mengen peyniri yapılacak çalışmalara örnek teşkil ederek ülkemiz peynir envanterinde yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise: “Önemli kültürel zenginliklerimizden olan geleneksel peynirlerimizi belgeleme ihtiyacı her
geçen gün artmaktadır. Özellikle uluslararası alanda bu ürünlerin ülkemize ait olduğunu verilerle ortaya koymak büyük önem taşımaktadır.
Belirtilen maksatla Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile işbirliğinde yapılan “Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması” isimli projeye Mengen Peyniri ile katılım sağlamış olduk.
Peynir yapımında İlçe Müdürü Semih Tatlı, Personellerimiz Çağla İşcan ve Esra Tatlı ile Peynirimiz ve İlçemizin pilot bölge seçiminde emeği geçen Bakanlığımız Ulusal Gıda Referans Laboratuvar yetkilileri Yunus Uçar ve Özlem Alifakı’ya teşekkür ederiz…” cümlelerine yer verildi.



YORUMLAR

  1. Cahide dedi ki:

    Çok mutlu oldum. Mengen’in tanıtılmasına vesile olan herkesi tebrik ederim.