Mengen’de Peynir Tadım Şenliği Yapıldı
Mengen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Pazarköy Köyümüzde Sertifikalı Süt Hijyeni kursu düzenlendi. 4 gün süren eğitimde İlçe Müdürümüz Semih TATLI tarafından süt hijyeni, sanitasyon, sağılan sütün uygun şekilde depolanması, kişisel hijyen ve Mengen Peyniri yapımı konuları, uygulamalı şekilde anlatıldı.
Kurs programı kapsamında, Şirden Mayalı, Ticari Mayalı, Mayasız ve Manda Sütünden Mengen Peyniri çeşitleri ile Urfa Peyniri, Hellim Peyniri, Lor peyniri ve Çörekotlu Top Peynir olmak üzere 9 çeşit peynir yapıldı. Kursun tamamlanmasının ardından sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ, İl Müdürü İzzet Murat, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar.
Açılış konuşmasında, İlçe Müdürü Semih TATLI tarafından, kursta yapılan Mengen Peyniri ve diğer çeşit peynirler hakkında bilgi verildi.
Süt Hijyeni Kursu’nu başarıyla tamamlayan 14ü kadın 19 kursiyere İlçe Kaymakamı Betül BÜYÜKKILIÇ ve İl Müdürümüz İzzet MURAT tarafından sertifikaları takdim edildi. Aile fotoğrafı çektirildi.