Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’de yetişen şef Yusuf Kızılırmak

18.12.2013
678
A+
A-

Le Meridien İstanbul Etiler’in Genç Şefi Yusuf Kızılırmak, Chaîne Des Rotisseurs’dan Ödül Alan İlk…
İstanbul’un her iki yakasına da hakim muhteşem manzarası ile dikkat çeken, şehrin yeni nesil oteli Le Meridien İstanbul Etiler’in yaratıcı şefleri başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

İstanbul’un her iki yakasına da hakim muhteşem manzarası ile dikkat çeken, şehrin yeni nesil oteli Le Meridien İstanbul Etiler’in yaratıcı şefleri başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

20 ülkeden başarılı ve genç 20 şefin katıldığı, aşçılık dünyasının köklü ve saygın yarışması Chaine Des Rotisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası’nın 37.’sici bu yıl Türkiye’de düzenlendi. Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Le Meridien İstanbul Etiler’in genç ve yetenekli şefi Yusuf Kızılırmak bronz madalya alarak Chaine Des Rotisseurs’da ödül alan ilk Türk oldu.

Genç şeflerin tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, yarışmacılara içinde kullanılması zorunlu malzemeler de olan sürpriz kutular verildi ve yemeklerini bu malzemeleri kullanarak pişirmeleri istendi. Yetenekli şef Kızılırmak, yaratıcılığı ile diğerlerinden ayrılan başlangıç tabağı “balık üçlemesi” ile jüri tarafından ayrıca takdir toplarken ana yemek olarak “fırında tavuk fars ile bonfile rulosu” tatlı olarak ise “çikolatalı unsuz kek” pişirdi.

Yusuf Kızılırmak, Türkiye’nin en iyi şeflerinin yetiştiği, Bolu Mengen’de aldığı aşçılık eğitimin hemen ardından Dubai’de çalıştı, şu anda ise Le Meridien İstanbul Etiler’de, Türkiye’nin en başarılı Executive şeflerinden Tarkan Özdemir’le birlikte çalışmaktadır.
Son Dakika.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.