MENGENLİ AKADEMİK AŞÇILAR EKMEK İMALATINDA
Aşçılar diyarı,lezzet ustalarının akademik eğitimle yetiştikleri Mengen’de meslek
adına atılımlar sürüyor. AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu aşçılık bölümü öğretmen ve
öğrencileri fırında ekmek imalatına eşlik ettiler.Mengen Meslek Yüksek Okulu eğitim
görevlisi Berker Çiftçi ve öğrenciler sabahın erken saatlerinde fırın
imalathanesinde göreve başladılar.Ekmeğin müşteriye sunulmasına kadar imalata
yardım ettiler.Öğretim görevlisi Berker Çiftçi:Bu yaptığımız okul dışı bir eğitim
çalışması ama aşçılık mesleğinde öğrenilmesi gerekli.Öğrencilerimizle erken
saatlerde fırında imalathanede ustamızdan tatbikatlı eğitim aldık.Öğrenci
arkadaşlarımız severek ve zevkle ekmeğin hamur halinden müşteriye sunulmasına kadar
çalıtılar.Bu tür çalışmalarımıza aşçılığın ata ocağı Mengen’de devam edeceğiz
dedi.İşyeri sahibi Kemal Ural ben Üniversiteli öğrencilerimizin aramıza katılıp
bizlerle ortak çalışmasından memnun oldum aşçılar diyarınada bu yakışır
dedi.Ekmeklerin pişmesinden sonra katılımcılar ekmek arası tereyağı ile
kahvaltılarınıda yaptılar.