Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’li Şef Özay Akar: “Önce lezzet, arkasından sunum gelir”

Mengen’li Şef Özay Akar: “Önce lezzet, arkasından sunum gelir”
16.07.2016
960
A+
A-

 

Divan İstanbul Mutfak Şefi Özay Akar: “Önce lezzet, arkasından sunum gelir”




 

 

Divan İstanbul Executive Chef’i Özay Akar, tabak seçiminde ise restoranın konseptinden yemeğin menüdeki yerine, şekli ve rengine, işlevselliğine ve sunumu ön plana çıkarmasına kadar birçok kritere dikkat ettiğini açıklıyor.
Divan İstanbul Executive Chef’i Özay Akar mutfak felsefesinde sıralamayı şu şekilde yapıyor; lezzet arkasından sunum. Fakat her ne kadar önceliği lezzete verse de misafirin yemeği masasına geldiğinde ilk hissettiğinin sunumdan aldığı haz olduğunun altını çiziyor. Akar, misafirin hazırlanan yemeğin lezzetine ulaşmadan önce iyi düzenlenmiş bir tabakla karşılaşmasının sonradan gelecek olan lezzet hazzını olumlu şekilde etkileyeceğinin altını çiziyor. Gastronomide sunum tekniklerinin sınır tanımayan şekilde bir ivme ile ilerlediğini anlatırken salt porselen tabak devrinin kapandığını dile getiriyor.

Özay Akar son dönemde kayrak taşı, mermer, ahşap ve renkli tabakların kullanıldığını belirtirken pastel tonların hakim olduğu yemeklerin yeni nesil tabaklarda kendini daha iyi gösterdiğini sözlerine ekliyor. Bu durumu üzerimize giyilen bir elbiseye benzeten Şef Akar, kusursuz bir bedenin dahi elbiseyle tamamlandığını bu bağlamda iyi hazırlanmış bir yemeğin de ancak iyi bir tabakla sunulması gerektiğine dikkat çekiyor. Kendisinin tabak seçiminde ise restoranın konseptinden yemeğin menüdeki yerine, şekli ve rengine, işlevselliğine ve sunumu ön plana çıkarmasına kadar birçok kritere dikkat ettiğini açıklıyor.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.