Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MYO – MAD – YEMEK YARIŞMASI

MYO – MAD – YEMEK YARIŞMASI
31.03.2015
806
A+
A-

 

Akdeniz Ünüversitesi Manavgat Yüksek Okul İle Manavgat Aşçılar Derneğinin Ortaklaşa Düzenlediği Yemek Yarışması 22-04-2015 Çarçamba Günü yöresel yemekler ve Türk mutfağı katagorilerinde 5 dalda uyarışma düzenlenecek, katılımların yoğun olacağı yarışma yoğun bir doluluk beklenmektedir.
yapılacak yarışma manavgatın susamlı yemekler ve susamın önemi ,bayat ekmeğin değerlendirilmesi, türk mutfağının yeri ve önemi yapılan yemeklerin türk turizminin kalbi manavgatta nasıl bir çalışmalarla neler yapılabilinmesi, Unutulmuş gün yüzüne çıkmayan manavgatın yöresel yemekleri,genç şeflerimizin ince mahretlerini sebzelere,çikolataya,nasıl bir görsellikleri vereceği yarışmada gözler önüne serilecektir.
Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokul’u İle Türkiye Aşçılar Federasyonu Manavgat Aşçılar Derneği’nin Ortaklaşa Düzenlediği Yemek Yarışması
Tarih: 22.04.2015 Çarşamba
Yer: Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu
Müracaat: Manavgat Meslek Yüksekokulu –7433500 e mail : manavgatmyo@akdeniz.edu.tr
İletişim :Öğr Gör. Özcan Utar :0505 2692540 -Burhan Karagöz : 0530 8345631 (Mad.Bşk.Yrd.)
YEMEK YARIŞMASI KURALLARI
1- Yarışmacılar başvuru formları ile yemeğin reçetesini ve tarifini önceden hazırlamalıdır.
2-Yarışmacı, Jüriyi yardım almadan yemeğini kendisinin yaptığına inandırmak zorundadır.
3-Yarışmaya başlayacak olan yarışmacılar, yarışma başlamadan 1 saat önce başvuru masasına kayıtlarını yaptırmalıdırlar.
4-Belirtilen süre dolduğunda yarışmacı, yemeğini geç çıkarmışsa jüri değerlendirmeye almayacaktır.
5 – Jüri, yemeklerini hazırlayan yarışmacıların becerilerini, zorluk derecesini ve zamanını maksimum düzeyde kullanan yarışmacıları göz önünde bulunduracaktır.
6 – Teşhir edilecek bütün ürünler belirtilen gün ve saatte jürinin belirlediği masalara koyulmalıdır. Geç teslim edilen ve erken kaldırılan ürünler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
7 – Teşhir dalında yarışacak yarışmacılar, tüm teşhirlerini alan başkanına kaydettirerek, kendilerine verilecek 2 adet etiketin birini teşhirin altına diğerini de teşhirin görünen bir yerine yapıştırmalıdır.
8 – Kolay bozulabilir tüm teşhirler yarışma günü değerlendirilecektir. Değerlendirme ile ilgili olarak jüriyi etkilemeye çalışmak, yarışmacının diskalifiye olmasına sebep olacaktır.
9 – Teşhir dalında yarışacak yarışmacılar ürünlerini hazır getirip alanda teşhir masalarına verilen numara ile beraber sergiye yerleştireceklerdir.
10 – Canlı performans yarışmacılar ürünlerini kendileri getirip sıra numarasına göre verilen mutfakta yemeğini hazırlayacaktır.
YEMEK YARIŞMASI DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
1- İşçilik
Ön hazırlık, çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması, hijyen, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi, atık miktarı, pişirme yöntemi, malzeme kalitesi, zamanlama, ekipman kullanımı.
2- Kompozisyon
Yemek miktarı doğruluğu, besin değeri, malzeme kombinasyonu, orijinallik, yemeğin dokusu, pratik yetenek, porsiyon ölçüleri, malzeme tekrarı, yemekteki garnitür miktarı.
3- Sunum ve lezzet
Yenilemeyen malzeme kullanımı, lezzet kombinasyonu, çeşni ve lezzet,görsellik,pratiklik,menü ile uyum,sunumda hijyen,doğru ısı,jüri tarafından anlaşılırlık.
YEMEK YARIŞMASI KATEGORİLERİ
1-SUSAMLI YEMEKLER YARIŞMASI
Yarışma Saati: 09-00 10 – 00
a}Yarışmacılar susamla ilgili yemekleri Canlı performans olarak hazırlayacak, malzemelerini kendileri getirip kayıtlarını yaptırdıktan sonra belirlenen standa konulacak.
b}Yarışmacılar katılacağı yemeği hazırlayıp kendileri getirecektir.
c}Yarışmacı en fazla 2 yardımcı bulundurabilecektir.
d) 1-Altın madalya 2-Gümüş madalya 3-Bronz madalya.4.-sertifika
2- BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME YARIŞMASI
Yarışma Başlama Saati: 10-00 11 – 00
a) Yarışmacılar bayat ekmek {yemek ve tatlıları serbest } yaparak hazırlayıp kendileri getireceklerdir.
b) 1 çeşit 2 tabak hazırlanacak, sunum tabağı teşhir masasına bırakılacaktır.
c).12 yarışmacı alınacaktır.
d) 1-Altın madalya 2-Gümüş madalya 3-Bronz madalya.4.-sertifika
3- TÜRK MUTFAĞI YARIŞMASI
Yarışma Başlama Saati: 11-00 12 – 00
a) Yarışmacılar katılacağı yemekleri Canlı performans olarak hazırlayacak, malzemelerini kendileri getirip kayıtlarını yaptırdıktan sonra belirlenen standa konulacak.
b) Yarışmacı en fazla 2 yardımcı bulundurabilecektir.
c) 1.-Altın madalya 2.-Gümüş madalya 3.-Bronz madalya.4.-sertifika
4- EV HANIMLARI YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI
Yarışma Başlama Saati: 12-00 12-45
a) Yarışmacılar, evlerinde hazırladıkları yöresel yemeği ait sunumu alanda görevlilerin gösterdiği stant da hazır bulunduracak.
b) Yarışmacılar, {Manavgat Yöresel yemekleri zorunludur}. menü seçerek veya kendi spesiyalleri olan yöresel yemeği hazırlayabilecektir.
c) 1-Altın madalya 2-Gümüş madalya 3-Bronz madalya.4.-sertifika ve katılımcılara sürpriz hediyeler.
5- SEBZE OYMACILIĞI, ÇİKOLATA VE YAĞ HEYKELLERİ
Yarışma Başlama Saati: 12-00 12-45
a) Yarışmacılar önceden hazırladıkları kendileri getirip sergi alanında görevlilerin gösterdiği yere bırakacaklardır.
b} 6 yarışmacı alınacaktır. c) 1-Altın madalya 2.-Gümüş madalya 3.-Bronz madalya.4.-sertifika

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.