Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Pazarköy Dünyaya Açılmaya Gün Sayıyor

Pazarköy Dünyaya Açılmaya Gün Sayıyor
28.12.2015
2.215
A+
A-

Pazarköy Dünyaya Açılmaya Gün Sayıyor

Mengen Pazarköy beldesinde 40 yıldır kerestecilik yapan Vural Turan, 1998-99 yıllarında açtığı Turan Orman Ürünleri fabrikasında son teknolojiye ait makineleriyle palet üretimi yapıyor. Bu fabrika hakkında Vural Turan ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Turan, bu fabrikayı Dünyayı gezdikten sonra kurduğunu ifade etti.

Pazarköy Dünyaya Açılmaya Gün Sayıyor

Özel Haber: Semih BAYKAL

Mengen Pazarköy beldesinde 40 yıldır kerestecilik yapan 3 çocuk babası Vural Turan, 1998-99 yıllarında açtığı Turan Orman Ürünleri fabrikasında son teknolojiye ait makineleriyle palet üretimi yapıyor. 24 kişinin çalıştığı bu fabrikayla ilgili Turan bilgiler verdi. Turan; “ 1998-99 yılında Bolu Üst Birliğinden alarak burayı kurdum. 40 yıldır bu işin içindeyim. Bu işe ilk olarak köyde başladım. Burayı alalı 17 yıl oldu. Ben kerestecilik mesleğinde nasıl daha ileri gidebilirim diye Dünyayı dolaştım. Özellikle İtalya, İspanya, Rusya ve Almaya’nın bir kasabasında gördüğüm kereste fabrikaları beni bu fabrikayı kurma fikrimi ortaya çıkardı. Daha sonra bu fabrikaları bir araya getirip tek bir fabrika olarak kurmak için kafam da plan ve projesini çizdim. Bu plan ve proje kapsamında hemen harekete geçerek, Türkiye’de bu makineleri yapabilecek arkadaşlarla görüştüm ve bu fabrikayı kurdum. Türkiye’deki hiçbir kereste fabrikası ben bu fabrikayı kurana kadar çoğu şeyi bilmiyordu. Son 4 senede benden görerek Türkiye’de 2-3 fabrika daha kuruldu. Bu fabrikayı ben toplam 5 Milyon TL’ye mal ettim ve tamamen kendi kaynaklarımla kurdum. Bu fabrikada toplam 24 kişi çalışıyor. Günlük 150 metre mal üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Gentaş, Dentaş, Nidaş, ve Gebze de bulunan 3 tane fabrikamıza gönderiyoruz. Bunların dışında da ürünlerimizi yurt dışına ihraç ediyoruz. Özellikle Irak ve İran’a 4 tır ihraç ediyoruz. Bu fabrika da ağırlıklı olarak palet üretiyoruz ve tamamen yerli mal kullanıyoruz” diye bilgiler verdi.

“TALAŞ FABRİKASI DA KURMAK İSTİYORUM”

Fabrika da ürettikleri ürünlerden çıkan artık maddeleri de Türkiye’de bulunan sunta fabrikalarına verdiklerini söyleyen Turan, sunta fabrikalarının da bu artık maddeyle paletlerin altına tokaz yaptığını açıkladı. Turan, bu artık maddeyi kendisi değerlendirmek için de ileriki yıllarda Talaş fabrikası da kurmak istediğini söyledi. Bu fabrika’nın yaklaşık 5 Milyon TL mal olacağını da ifade etti. Son olarak Sanayicilere de tavsiyelerde bulunan Turan, Sanayiciler kendilerini geliştirmek istiyorlarsa, Dünya’yı gezip dolaşmaları gerektiğini söyledi.

Bolu Olay

YORUMLAR

  1. Ender ERDOĞAN dedi ki:

    SEVGİLİ ARKADAŞIM HAYIRLI UĞURLU OLSUN.KOLAY GELSİN .

  2. Mustafa Kaynar dedi ki:

    Mengenimizin kalkınmasında, Teknolojiyi yakından takip eden daha nice girişimcilere ihtiyacımız olup, bu konuda çalışmalarını sürdüren Vural kardeşimize bol kazançlar ve işlerinde başarılar dilerim.