Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Sonbahar dönemi Şap Aşılaması Kampanyası 05 Eylül 2014 te başlıyor…

Sonbahar dönemi Şap Aşılaması Kampanyası 05 Eylül 2014 te başlıyor…
04.09.2014
590
A+
A-

Salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıkları ilçemizi ve hatta tüm ülkeyi etkilemektedir. Salgın hastalıklar yüzünden oluşan et ve süt verim kayıpları yanında, hayvan ölümleri ve yavru atma nedeniyle çiftçiler ve ülke ekonomisi zarar görmektedir.

Büyükbaş hayvanlarda görülen önemli hastalıklardan birisi de Şap Hastalığıdır.

Sığırlarda Şap Hastalığının klinik belirtileri şu şekilde gözlenmektedir.

n  Yüksek ateş, titreme

n  Salyalı ve şapırtılı ağız,

n  Ağız, dil ve dudaklarda, diş etlerinde, damakta veziküller (içi sıvı ile dolu kabarıklar) ,

n  Tırnak aralarında veziküller ve topallık, tırnak düşmesi,

n  Meme başlarında veziküller, süt veriminde azalma

n  Buzağılarda kardiyomyopati (kalp kası hastalığı) sonu ölüm görülür.

Bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadelede en etkili yöntem aşılamadır.

Ekonomik kayıpların önlenmesi için tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yılda iki kez İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde olmak üzere şap hastalığına karşı aşılanması gerekmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak hedefimiz; ilçe merkezi ile mahallelerdeki 2 aydan büyük olan büyükbaş hayvan varlığının tamamını aşılamaktır.

Büyükbaş hayvanlara Şap aşısı yapılması mecburidir. Şap aşısı yaptırmayanlar hakkında 5996 sayılı kanun gereği yasal işlem yapılacağından, yetiştiricilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.