Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Tabiat turizmi planı hazırlanıyor!

Tabiat turizmi planı hazırlanıyor!
06.02.2016
432
A+
A-

Bolu Valisi Aydın Baruş, ilin turizmini canlandıracak projeleri harekete geçirecek yeni bir eylem planı hayata geçirileceğini söyledi.

Bolu Valiliği binasında Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Orman ve Su İşleri 9’uncu Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm sektörünün önde gelenleri katıldı. Bolu’da 14 doğal göl, 147 gölet, 320 civarında yayla, 1 milli park, 9 tabiat parkı, 3 tabiat koruma alanı, 2 orman içi dinlenme alanı, 3 yaban hayatı geliştirme sahası, 2 sulak alan, 3 örnek av sahası ve 1 devlet avlağı bulunduğunu ifade eden Aydın Baruş, hayata geçirilecek ‘Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı’nın ilerleyen günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açıklanacağını söyledi.

Toplantıda söz alan Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bolu ülkemizin her tarafından turist çeken bir ilimiz. Yurt dışından gruplarla gelen turistler bu doğa harikalarımızı ziyaret etme imkanı buluyorlar. Bazıları uzun süre konaklıyor, bazıları da günü birlik geliyor. Bütün amacımız buralara gelen vatandaşlarımızı memnun etmek ve bu ziyaretlerden dolayı da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatını canlı kılmaktır. Bu doğrultuda doğa turizmi açısından kentimizi daha da cazip kılmak için hazırlayacağımız Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı çok önemli” diye konuştu.

Baruş sözlerine şöyle devam etti;

“Bolu’da 22’si turizm işletme belgeli, 78’i mahalli idareler ruhsatlı olmak üzere turizme hizmet veren toplam 100 tesis ve toplam 7 bin 825 yatak bulunuyor. Yatırımı devam eden tesislerle birlikte bu rakam yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine kavuşmuş olacak. Bu rakam Bolu çapındaki bir il için önemli bir kapasitedir.”

“2015 yılında sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller’e toplam 884 bin 672 ziyaretçi geldi. Yedigöller Milli Parkı’ndaki ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde yüzün üzerinde artı sağlandı. Yedigöller’e 2014’te 43 bin kişi geldi. 2015 yılında ise 109 bin 621 kişi ziyaret etmiş. Bunda tabii ki ulaşım imkanının iyileştirilmesi çok önemli bir rol oynadı. Altyapı, asfaltlama çalışması ve aynı zamanda elektrik, telefon altyapısını da bitirmiş bulunuyoruz.”

Biz Bolulular

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.