Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Tatilciler artık yerel lezzetlerin peşinde

28.05.2014
546
A+
A-

Artık tatil sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünden ibaret değil. Yerel lezzetlerin peşine düşenler önceleri tatil için pek rağbet görmeyen Anadolu’nun birçok lezzet durağını popüler bir tatil yeri haline getiriyor. CloudArena’nın, bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verilerine göre denize kıyısı olmayan şehirlere tatile gidenlerin sayısı son üç yılda yüzde 27 arttı.

Tatil denince akla artık sadece deniz, kum ve güneş gelmiyor. Damak zevkinin peşine düşenler Anadolu’nun pek çok yerine tatile gidiyor. Turizm sektörüne yönelik olarak geliştirdiği küresel çözümlerle konaklama tesisi, acente yönetimi ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan yenilikçi teknoloji platformu HotelRunner’ın verilerine göre gurme turizmi giderek daha çok rağbet görüyor ve turizmin 12 aya yayılmasını sağlıyor.

Fransa, İspanya ve İtalya gibi mutfaklarıyla öne çıkan ülkelerde bir sektör haline gelen gurme turizmi Türkiye’de de ilgi görüyor. Yemek kültürüne ve yöresel mutfaklara olan ilginin artmasıyla gelişen gurme turizmi sektörü Anadolu’da yeni destinasyonları tatil mekanı haline getiriyor. Antakya, Mardin, Şanlıurfa, Beypazarı, Adana, Gaziantep, Trabzon, Konya, Bursa, Erzurum, Sivas ve Malatya gibi şehirler lezzetli yemekleri sayesinde ilgi görüyor.

Yerel lezzetlerin peşine düşenlerin oranı yüzde 27 arttı

Antakya’nın künefesi, Urfa’nın çiğ köftesi, Erzurum’un cağ kebabını, Gaziantep’in kuru baklavasını, Trakya’nın manda yoğurdu, Diyarbakır’ın ciğeri, Beypazarı’nın kurusu, Kayseri’nin mantısı, Malatya’nın kayısı dolması, Kapadokya’nın şarabı ve Kahramanmaraş’ın dondurmasını yerinde tatmak isteyenler için düzenlenen turlar her yıl geleneksel tatil rotası olarak tercih edilmeyen şehirlere pek çok lezzet meraklısını götürüyor.

Bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verilerine göre yerel lezzetlerin peşine düşerek denizi olmayan şehirlere tatile gidenlerin sayısı son üç yılda yüzde 27 arttı. HotelRunner’ın yaratıcısı CloudArena’nın Kurucu Ortağı Ali Beklen bu artışın nedenini şöyle açıklıyor: “Senede birkaç tatil yapanlar tatillerinde yeni alternatifler arıyorlar. Bu talep de gurme turizme yönelik tur paketlerinin artmasını sağlıyor. Bu turlara bir kez katılanlar, ertesi yıl da en az bir tatillerini gurme turizmine ayırmak istiyor.”

Siz de alternatif bir tatil programıyla hem yeni yerler görmek, hem de yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız HotelRunner aracılığıyla online’a taşınan yüzlerce otel arasından zevkinize ve bütçenize uygun olanı seçebilir, gurme turizmi keyfini avantajlı fiyatlarla yaşayabilirsiniz.
Food İn Life

YORUMLAR

  1. Melih Tatlı dedi ki:

    bBu yazıda Mengen veya Boludan bahsediyormu…yazık