Ünlü Aşçılar Bolu’da Karacağaç Ladin Ekmek Tesisleri’ni gezdi
Aşçılık tarihinde mesleğinin duayeni kabul edilen merhum Aydın YILMAZ usta vefatının 9. yılında Mengen’de törenlerle anıldı.
Ünlü aşçılar Ustalarını anmak için İstanbul’dan yollara düştüler.Aşçıların ilk durağı Bolu’da yöresel ve Bolu dışına taşan bir tesis oldu.Bu haberi sizlerle paylaşıyoruz.Aşçılar Diyarı, Lezzet ustalarının ata ocağı Mengen’de ülke çapında tesislerin var olması dileğimizdir.Darısı Mengen’in başına.
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri Karacağaç Ladin Ekmek Tesisleri’ni gezerek, Ayşe Kocagöz’ün kahvaltı ziyafetine konuk oldular. Karacaağaç Ladin Ekmek ürünlerini İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde lezzetine ve kalitesine güvenerek mutfaklarında kullandıklarını belirten ünlü aşçılar, Ladin Ekmek’in sahibi Ayşe Kocagöz’e teşekkür ettiler.
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri büyük bir vefakarlık örneği göstererek, Mengen’in tarihinde iz bırakan duayen aşçılardan Aydın Yılmaz’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Mengen’e adeta sel gibi aktılar. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan vefakar aşçılar, Anma törenine katılmak için adeta Mengen’e giderken Karacaağaç Köyü’ndeki Ladin Ekmek Tesisleri’ne uğrayarak burada Ayşe Kocagöz’ün hazırladığı kahvaltı ziyafetine konuk oldular.
Ayşe Kocagöz’ün kahvaltı ziyafetinden çok memnun olduklarını belirten, İSPAD Başkanı Uğur Alparslan; “Türk Aşçılığına adını Altın Harflerle yazdırmış, ilk aşçı derneğini kuran, şu anda ülkemizdeki tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılık Lisesi’nin kurulmasında büyük emeği geçen, Mengen Aşçılar Festivali’ni başlatan, meslektaşlarımıza otellerde ilk eğitim ve seminerleri veren Büyük Usta Aydın Yılmaz’ı vefatının 8. Yılında anmak için hepimiz Mengen’de toplandık. Kendisine ahde vefa borcumuzu yerine getirmek için yollara düştük. Bizler aşçılık mesleğinde en üst mertebelere ulaşmış aşçılar olarak, bu alanda Bolumuz’un adını en iyi şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Ayşe kardeşimiz de uzun soluklu bir mücadele ile Karacaağaç Ladin Ekmeği’ni herkese sevdirmiştir. Bolu dışında tanıtmayı başarmış, Bolu’nun gurur duyacağı bir marka haline gelmiştir. Bolu’nun tanıtımında önemli rol oynayan herkese teşekkür etmeliyiz. Bu kahvaltıyı lüks bir restoranda yapsaydık, bu kadar zevk almazdık. Ayşe kardeşimizin kahvaltı ziyafetinden dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.