Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ÜRETİCİLER ZİRAİ ATIKLARA KARŞI EĞİTİLİYOR

ÜRETİCİLER ZİRAİ ATIKLARA KARŞI EĞİTİLİYOR
12.04.2018
436
A+
A-

ÜRETİCİLER ZİRAİ ATIKLARA KARŞI EĞİTİLİYOR

 

Fındık üreticilerinde bilinci arttırarak, hem verim ve kaliteye olumlu katkı sağlamak, hem de çevre sorunlarına karşı duyarlılık yaratmak amacıyla yapılan çalışmalara Türk fındığının en büyük kullanıcılarından olan Ferrero’de katkı sağlıyor.

 

Ferrero Fındık tarafından yaklaşık 5 yıldan beri uygulanan Değerli Tarım Projesi kapsamında Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi zirai atıkların bertaraf edilmesi ve çevreye zarar vermemesi için pilot bölge seçildi.

 

Bu kapsamda Çarşıbaşı ilçesinde başta fındık olmak üzere tarım ile ilişkili olan resmi ve özel kuruluşların temsilcileri ile üreticiler buluşturuldu.

 

Çevre ve Şehircilik  Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri, TKDK, Tarım İl Müdürlüğü ile üreticilere finansman sağlayan banka temsilcilerinin de katılarak bilgilendirme yaptığı toplantıda, Ferrero uzmanları da iyi tarım uygulamalarının yapılması ve bu sırada zirai atıklarla ortaya çıkabilecek çevre sorunlarının asgariye indirilmesi konularında bilgiler verdiler. Üreticilerin sorularını cevaplandırdılar.

 

Çarşıbaşı’nda 8 ay önce uygulamaya konulan proje kapsamında uluslararası standartlarda çalışmalar ve bilgilendirmeler yapılıyor.

Üçlü yıkama tekniği, biten ilaç kutularına uygulanarak plastik ambalaj sınıfına sokulup geri dönüşüme gönderiliyor. Geliri muhtarlar derneğine bağışlanıp köylülerin ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca bu sayede çöp kutularına ve çevreye atılan ilaç kutuları hem geri dönüşüme kazandırılmış, hem de  çevreye olan zararları bertaraf edilmiş oluyor.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.