Ve 3. Federasyon Kuruldu: AŞPAFED Başkanı Ümit Yüksel Oldu
Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, aşçılık, pastacılık ve ekmekçilik sanatının, Türk aşçısının, pastacısının ve ekmekçisinin, Türk mutfak ve pastacılık ve ekmekçilik sanatının geliştirilmesini sağlamak,
Türk mutfağına ait değerlerini günümüz yaşam standartlarına uygun hale getirip koruma altına almak, Türkiye mutfak kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunmak, ülkemizdeki aşçılar, pastacılar ve ekmekçiler arasında mesleki ve sosyal dayanışmayı artırmak ve hizmet konuları doğrultusunda, çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlarla işbiriliği yapmak ve destek olmak amacı ile kurulmuştur.
Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, aşçının ve pastacının asli görevi olan pişirme ve sunum işi dışında geniş bir bakış açısı ile kendi alanını ilgilendiren tüm diğer sosyal kollarda da görev alacak olup bu misyonu daima taşıyacaktır. Türk Aşçısı ve Pastacısı, dünya platformlarında pratik beceri yanında; bildiği yabancı diller, yöneticilik vasıfları, beslenme ve gıda teknolojisi ile ilgili teorik bilgiler ve sosyal yaşam gibi konularda da kendini ve ülkemizi temsil edecek özelliklere sahip olmalıdır. Bu ancak ve ancak teorik ve pratik bilgileri gerçeğe uygun harmanlayarak doğru bir eğitim programı uygulayan kurum ve kuruluşlarda eğitim almış aşçıların ve pastacıların çoğalması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’nun en önemli amaçlarından birisi de aşçılık ve pastacılık eğitimi veren kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içinde olmak, karşılıksız desteklemek ve bu kurum ve kuruluşların sayısının ve kalitesinin arttırılması için gerekli atılımlarda bulunmaktır. Yenilikçi ve atılımcı bir düşünce ile Türk Mufak ve Pastacılık Sanatı’na hizmet etmek için gönülden ve karşılıksız çalışan aşçıların ve pastacıların birbirleri ile buluştuğu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, koyduğu hedeflerde ve amaçlarda sapmadan ve yılmadan çalışmaya devam edecektir.