Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ADAY ADAYLIĞI-Tahsin AKDUMAN

01.11.2013
653
A+
A-

Bir hafta önceki yazımda önemli bir karar verdiğimi ve 2014 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde Bolu Belediye Başkanlığına Aday olacağımı belirtmiştim.


Daha önce söylediklerimi gerçekleştirdim. 23.10. 2013 Çarşamba günü itibarı ile dilekçemi verdim ve 33 yıllık memuriyet hayatıma son vererek emekli olmaya karar verdim. Daha önceleri 25 yılımı doldurunca hiç durmam hemen emekli olurum diyordum fakat nasip bu günler imiş.

Bolu iline göre üst düzey sayılan fakat Ankara bürokrasisinde bir daire başkanlığı olan son görevimdeki çalışmalar bizim görev süremizi uzatmış ve Bolu’muza daha geniş yelpazede hizmet etmek nasip olmuştur. Emekli olduğum Özel İdare Genel Sekreterlik görevini dolu dolu geçirdiğime inanıyorum. Bu sayede Bolu’da son yıllarda yapılamayan pek çok proje gerçekleştirilmiştir. Bolu için hemen her konuda ödenekler sonuna kadar kullanılmış, projeler gerçekleştirilmiştir.  Özel İdare ile irtibatı, işi olmayan konu yok gibidir. Eğitim, sağlık, spor, sosyal hizmetler, turizm, kültür, Belediyecilik, tarım, madencilik, termal sular, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, içme suyu, yol, sulama suyu, çevrenin ve toprağın korunması, emniyet ve asayiş altyapı işleri, afet altyapısı, kalkınma, ticaretin canlandırılması ve daha birçok konuda uzun bir süre Bolu’nun altyapısında çalışmak ve çorbada tuzumun olması benim için övünç kaynağıdır.

Daha önce de belirttiğim gibi ben bu görevi şerefle daha uzun seneler 65 yaşıma kadar 10 sene daha yapabilirdim. Ancak belirttiğim gibi tebdili mekân ve makamda her zaman ferahlık olduğuna inananlardanım. Heyecanımın devam etmesine daha yapacak pek çok projelerimin olmasına rağmen işimden ayrıldım. Kendimi emekli ederek hem maddi anlamda hem de ileride görev verilip verilmeyeceği ve ne olacağı belli olmayan bir yolda sıkıntılara sokarak aday adayı olmak üzere müracaat ettim. İnsanlar işlerini yaparken yapılacak işler bazen yetki ve çözüm açısından tıkanabilir veya gerçekleşmeyebilir. Bunları aşmak için makam ve mevkiler yeterli gelmeyebilir. Veya işler bazen başka bakış açısı ve pencerelerden bakarak çözülebilir. Benim de gayem bazı gerçekleştiremediğim Bolu ile olan projelerimi başka makamlarda ve usullerle çözme amacı taşıdığını söyleyebilirim.

Bazı haberlerimin altına yorum yazısı yazan ve emekli olup bir daha o makama dönmememi isteyen arkadaşların da istekleri yerine gelmiş olur.  Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Özel İdarede veya daha önceden yaptığım görevlerin hepsinde hiçbir zaman disiplin cezası veya her hangi bir mahkemeden veya üst amirlerimden en küçük bir tekit veya ceza almadım. Bilakis üst amirlerimden aldığım taltif ve takdirler onur nişanesi olarak arşivlerimdedir. Şaibeler meydan vermedik, yolsuzluklarla mücadele ettik. Benim çalışma hayatımın en büyük şahitleri de birlikte görev yaptığım değerli arkadaşlarımdır. Oturduğu yerden ahkam kesmek kolaydır. Bu kadar uzun süre kendi memleketinde, dost, arkadaş, hısım ve akrabasının olduğu yerde bu kadar hiç kimse görev yapamamıştır. Görev yaptığımız süreler içinde 90 lı yılların sonunda görevden alındığımda tekrar mahkemeler göreve iade etmişlerdir.

Bizim Bolu’ya olan sevgimiz ve tutkumuz hiçbir zaman eksilmeden devam etmiştir. Bu sevda ile kenara çekilip beklememiz düşünülemez. Bunun için ben de yaklaşan Mahalli Seçimlerde Bolu Belediye Başkanlığına aday olmaya karar verdim. Bazıları da yine bizim başkanımız var. Çok da güzel çalışıyor. Sen niçin aday oldun demekteler. Başkanımız hakikaten 10 yılda inanılmaz işler yaptı. Biz de bu işleri takdir ediyoruz. Ancak başkan bey uzun yılardan arkadaşımdır,  kendisine de söylemişimdir. “ Başkan bey senin tekrar aday olma garantin var mı? Şayet senin aday yapılmadığında kim aday olacak?”  Sayın başkanın da aday adayı olmam konusunda bana bir itirazı olmasını düşünmüyorum.  Mevcut Başkan Alaattin Yılmaz beyin veya başka birinin aday gösterilmesi durumunda bizlerin onu destekleyeceği tabidir. Ben de Başkan adayı olduğumda onlar beni destekleyeceklerdir.

Bolu Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinin Bolumuz için hayırlı olmasını diliyorum. 28.10.2013 tarihinde saat 13.00 de herkesi Bolu Belediyesi önüne, Necip Fazıl Kültür Merkezinde Ak Parti Bolu Belediye Başkanlığı müracaat toplantıma bekliyorum.

Sonsuz selam ve sevgilerimle, hoşça kalınız…28.10.2010

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.