Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

KADINLARIMIZ, ANALARIMIZ, EMEKÇİLERİMİZ… GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUZ

KADINLARIMIZ, ANALARIMIZ, EMEKÇİLERİMİZ… GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUZ
08.03.2023
4.081
A+
A-

Analarımız, bacılarımız, kadınlarımız gününüzü kutluyoruz. Bizlerin var olmasında payı olan analarımız ve emekçi kadınlar, gününüzü kutlamak aslında bir güne sığdırılmamalı.

Yaşamımızın her kesiminde, aldığımız her nefeste kadınların payı var, bunu inkar edemeyiz. O değerli varlıklar, sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerin üzerinize yapılan her türlü yüceltme yetersizdir. Şarkılar, şiirler ve aşklar sizin var olmanızla ancak olabilir. Sizler için yazılan, çizilen hiçbir şey yeterli değildir. Gününüze layık olmak için yılın on iki ayında yanınızda olmamız gereklidir aslında. Ve emekçi kadınlarımızın var olduklarının farkında olmaya davet ediyoruz. Kadınlarımız toplumda hep önde olmuşlardır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Bu ülkeyi kuran atalarımız kadınıyla erkeğiyle elele vererek kurmuşlardır. Kadınları biz erkeklerin arkasında görenlere ve onları ikinci sınıf vatandaş gibi kabul edenlere 8 mart dünya kadınlar gününde yaptıklarının yanlışlığı anlatılmalı.

Dünya Kadınlar Günü Nedir, Nasıl Başlamıştır?

Kadınlar günü 1910’da Kopenhag’da toplanan Dünya Kadınlar Kongresi, 1857’de A.B.D.’de yapılan bir kadın işçiler yürüyüşünün 53. yıldönümüne rastlayan 8 Mart gününü “Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan etmişti. 1975’ten beri Birleşmiş Milletler tarasından da “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanan bugünde, kadınlara ikinci sınıf vatandaş muamelesi gösteren, cinsiyetleri yüzünden yargılayan, ekonomide üretimlerinin karşılığını ödemeyen zihniyet kınanır, kadının hak ettiği mevkiye çıkması için gerekenler düşünülür.

Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında söylediği bir sözde “Kucağında yavrusuyla, yağmur demeyip, çamur demeyip, sıcak demeyip cephenin mühimmatını taşıyan hep onlar, o ilahi kadınlarımız olmuştur. Onun için hepsini büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, analarımızı şükran ve minnetle ebediyen taziz takdis edelim” diyerek kadınlara duyduğu saygıyı ifade etmiştir.

Foto VARLIK arşivinden Mengen’de kadınlarla ilgili çekilen fotoğrafları sitemizin ziyaretçilerine sunuyoruz.



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.