Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Arşiv Haber: MANDIRA, BUĞDAY TARLASI, GÖLET PİKNİĞİ

Arşiv Haber: MANDIRA, BUĞDAY TARLASI, GÖLET PİKNİĞİ
25.04.2021
907
A+
A-

Aşçılık Kampının Katılımcıları Doğayla Kucaklaştı



Kampın üçüncü günü doğal ortamda geçti. Kampın bugünkü programı kahvaltının ardından yoga, sonrasında ise mandıra, buğday tarlası ve göl gezisiydi.

Saat 12’de Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünden kalkan servislerle mandıra alanına gidildi. Burada topluluğa sunuş yapan Tarım ve Ormancılık bölge müdürü Kadir Turalı Mengen’in aşçılık dünyasındaki yerini anlattı. Mengen’in aşçılık nezdinde dünyaya açılan bir kapı olduğunu belirten Turalı, buradaki yerel lezzetlerden ve doğasından bahsetti. Daha sonra konuşmayı devralan işletme müdürü inek türlerini, ineklerin nasıl sağılması gerektiğini ve çiğ sütün oluşturabileceği hastalıkları anlattı. Süt için en önemli şeyin hijyen olduğunu belirten işletme müdürü sonrasında alandaki ineği uygulamalı olarak sağmak için gönüllü öğrencileri davet etti. Osmaniye Korkutata Üniversitesi’nden katılan bir öğrenci ineği sağmak için gönüllü oldu ve dezenfekte işlemlerinin ardından ineği sağdı. Bunun ardından Faruk Güllüoğlu danışman şefi Hasan Fehmi Peker, hayvanın neresinden hangi yemekler yapılabileceğini anlattı.

Mandıranın ardından Konak ilçesinde buğday tarlası gezisi yapıldı. Burada buğday hakkında açıklamalarda bulunan Kadir Turalı, buğdayın tarihinden, kültürümüz için öneminden, çeşitlerinden ve nasıl ekilmesi gerektiğinden bahsetti. Buğday tarlası gezisi katılımcılara çorba ve çay servisinin ardından sona erdi.

Bir sonraki durak ise Mengen’e 20km uzaklıkta yer alan gölet alanıydı. Servisler aracılığıyla alana ulaşıldı ve katılımcılar doğanın ortasında yeşillik alanda barbeküyle karşılandı. Alanda açıklama yapan şefler; burada bulunup aşçılık dünyasına hizmet edebilmek ve gastronomiyi bir üst seviyeye taşıyabilmek için bir emek harcadıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Destekçilerin da içecek, sos ve malzeme sağladığı piknikte, Türkiye’nin dört bir yanından gelen şefler ve kampın görünmez kahramanları tarafından hummalı bir çalışmayla hazırlanan yiyecekler, afiyetle yendi. Piknikteki yiyecekler kampın gönüllü görünmez kahramanları ve şefler tarafından pişirildi, servis edildi. Yemeklerin ardından çeşitli oyunlar oynayarak eğlenen katılımcılar etkinliğin ardından alanı temizledi ve servislerle konakladıkları yerlere dağıldı.

Ulusal Aşçılık Kampı 28 Nisan’a kadar çeşitli eğitim ve etkinliklerle devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.