Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA

BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA
28.04.2021
351
A+
A-

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(BGC) Bülent Velioğlu ile yönetim kurulu üyeleri, 4 yıllık bir çalışmanın ardından Bolu Basın Tarihi adlı kitabı yazan Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Selami Özsoy’a plaket hediye etti. 

Uzun yıllardır Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Prof.Dr. Özsoy, 4 yıl süren arşiv çalışması ve araştırmalarının ardından ilk temelleri Bolu’da 1913 yılında atılan kentin basın tarihini kitap haline getirdi. Kitapta, 1913 yılında Bolu liva matbaasının kurulması ve burada basılan ilk gazeteden günümüze kadar geçen süre içerisindeki gazete ve dergilere yer verildi. Özsoy’un kaleme aldığı ‘Bolu Basın Tarihi’ adlı kitap şehrin yakın dönem tarihine de ışık tutacak.
Kitabında Bolu’da yaşamını yitiren gazetecileri de unutmayan Özsoy, Necmi Küçüközcan, Fevzi Duru, Türkay Veciz, Doğan Öner, Doğan Uz, İlhan Önder ve Eriman Topbaş’ın isimlerini sıralayarak, ‘Bolu’da birlikte gazetecilik yaptığım büyüklerimin hatırasına’ diye yazdı.
BGC Başkanı Velioğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Hamza Canbaş ile yönetim kurulu üyesi Mert Minisker, Özsoy’u makamında ziyaret ederek kitabı için tebrik ettiler. Velioğlu tarafından Özsoy’a teşekkür plaketi hediye edildi.

“BOLU’DAKİ BASIN HAYATI ŞEHRİN NÜFUSUNA GÖRE HAREKETLİ”

1913’ten günümüze kadar geçen süreçte Bolu’daki basın hayatının şehrin nüfusuna oranla hareketli bir görünüme sahip olduğunu vurgulayan Özsoy, “Türkiye’deki siyasi hareketler diğer taşra merkezlerinde olduğu gibi basın hayatı üzerinde belirleyici olmuştur. Türkoğlu ve Dertli gazeteleri Milli Mücadeleye önemli destekler vermiştir. 1928’de Dertli gazetesinin kapanmasının ardından 1946 yılına kadar vilayetin resmi gazetesi Bolu’dan başka gazete yayınlanmamıştır” dedi.

Kaynak: http://www.ozgurbolu.com//haber/29459/bolu-basininin-108-yillik-tarihi-bu-kitapta

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.