D U Y U R U Manavgat Aşçılar Derneği 5. Geleneksel Mini Ekmek ve Pasta Yarışması
Manavgat Aşçılar Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “5. Mini Ekmek Büfesi, Mini Pastacılık Büfesi yarışması” bu yıl 8 Mart tarihinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllara nazaran değişiklik olarak bu yıl yarışmacılar ekmek ve pastalarını kendi otellerinde hazırlayıp getirecekler.
Sınırlı sayıda yarışmacının katılması sebebi ile dernek üyesi yarışmacıların erken kayıt yaptırması gerekmekte. Yarışmanın mini ekmek büfesi ve mini pasta büfesi dallarına katılmak isteyen 15+15 usta, müracaat sırasına göre değerlendirilecek olup, en geç 15 Şubat 2014 tarihine kadar yapılacaktır.
1. Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) ve Antalya Halk Ekmek tarafından düzenlenen beşinci “Mini Ekmek Büfesi ,Mini Pastacılık Büfesi yarışması ve Geleneksel 5. Manavgat Aşçılar Derneği Balosu”, 08.Mart.2014 tarihinde gerçekleştirilecektir..
2. Antalya Halk Ekmek ana sponsorluğunda çeşitli sponsor firmalarınkatkısıyla gerçekleşecek olan ödüllü yarışmaya katılım ile ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir.
Bilgilerinizi arz / rica ederim.
Fatih Nükte İsmail Karataş
Antalya Halk Ekmek MAD Başkanı
Yön.Kur.
Ödüllü Yarışmanın Yapılacağı Yer (08.Mart.2014):
Sea World Otel Balo Salonu
Kızılağaç/Manavgat/Antalya
Ödüllü Yarışma ve Seminer Katılım Temel Şartları:
1. Halen Manavgat Aşçılar Derneği’nin (MAD) işlemleri tamamlanmış üyesi olmak; yarışma öncesinde MAD’ne üye olmak.{manavgat Bölgesinden katılacak yarışmacılar için }
2. Seminer ve yarışma etaplarına standart tip beyaz üniforma ile katılmak.
3. Yarışmacılar sunumlarını bitirdikten sonra aynı gün akşam jüri değerlendirme sonucu ve ödül törenine katılmak üzere Sea World Otel Balo salonunda Saat 19.30’da hazır bulunacaklardır..
Önemli Not: Yarışmanın mini ekmek büfesi ve mini pasta büfesi dallarına katılmak
isteyen 15+15 usta, müracaat sırasına göre değerlendirilecek olup, müracaat Antalya Halk Ekmek Sn.Levent ÖZKURT 0530.9535917 no.lu telefonuna, en geç 15 Şubat 2014 tarihine kadar yapılacaktır.
Yarışma Detayları:
MİNİ EKMEK BÜFESİ
1. Saat 10.00-12.00 arası büfeler hazır hale getirilecektir. Her yarışmacıya 160 Q ebadında yuvarlak masa tahsis edilecektir.
2. En az 10 çeşit ürün sergilenecektir.
3. Katılımcı yarışmacılar ürünlerini kendi otellerinde yaparak yarışma alanına belirtilen saatte getireceklerdir. { Malzeme kullanımları ve içerik serbestir}
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:
a. Lezzet
b. Ürün çeşitliliği
c. Yaratıcılık ve Yenilikçilik
d. Prezantasyon (Büfe sunumu)
e. İşçilik
MİNİ PASTA BÜFESİ
1. Saat 15.00-17.00 arası büfeler hazır hale getirilecektir. Her yarışmacıya 160 Q ebadında
yuvarlak masa tahsis edilecektir.
2. En az 10 çeşit ürün sergilenecektir.
3. Katılımcı yarışmacılar ürünlerini kendi otellerinde yaparak yarışma alanına belirtilen saatte getireceklerdir. { Malzeme kullanımları ve içerik serbestir}
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:
a. Lezzet
b. Ürün Çeşitliliği
c. Yaratıcılık ve Uyum
d. Prezantasyon(Büfe sunumu)
e. İşçilik
.
18.00-19.00 : Jüri değerlendirme toplantısı
19.30-24.00 :Geleneksel 5. Manavgat Aşçılar Derneği Balosu ve Madalya Töreni