DUAYEN AŞÇI AYDIN YILMAZ MENGEN’DE TÖRENLERLE ANILDI
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneğinin organizasyonu ile Mengen tarihinde iz bırakan duayen aşçılardan Aydın YILMAZ ölüm yıldönümünde törenlerle anıldı. Törene Aşçı dernekleri, aşçılar, yemek sektörü firmaları ve Mengen’liler katıldılar.
İSPAD Başkanı Uğur ALPARSALAN: Bilindiği Üzere Türk Aşçılığına adını Altın Harflerle yazdırmış, İlk Aşçı Derneğini kuran, Şu anda ülkemizdeki tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılık Lisesinin kurulmasında büyük emeği geçen, Mengen Aşçılar Festivalini başlatan, meslektaşlarımıza otellerde ilk eğitim ve seminerleri veren Büyük Usta Aydın Yılmaz’ı Vefatının 8. Sene-i Devriyesinde Mengen de mezarı başında dualarla andık.İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneğinin ve AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonda aşçılık sanatına gönül veren şeflerimiz ile Mengen de bir araya geldik, lezzet ustaları aşçılarımızı aramızda görmekten dolayı mutluluğumuz bir kat daha arttı dedi.
Mengen Belediye Başkanı Osman ERARSLAN’ın ev sahipliği ile İSPAD üyesi aşçılar Kuzgöl Köyünde okunan dualarla Aydın YILMAZ’ı mezarı başında sabahın erken saatlerinde ve dondurucu bir havada andılar.Ardından Belediye katılımcılara helva dağıttı.Aşçılık Mesleğine gönül verenler Mengen Aşçı heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Aşçılık Meslek lisesine geçtiler.Kaymakam Hayri ZORLU,Belediye Başkanları Osman ERARSLAN,Vahit AYDIN ında katılımı ile Aşçılık Meslek lisesinde Ümit Yılmaz: Aydın Yılmaz’ın oğlu ve İspad 2.Başkanı Çırağan Kempinski servis müdürü Mehmet Reis: Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Yılmaz’ın Yaşamındaki en büyük destekçilerinden Osman Erarslan: Mengen Belediye Başkanı Mesut Erdoğan: Yiyecek İçecek Danışmanı öğrencilere hitaben günün anlamı ile ilgili konuşmalar yaptılar ve Aydın Yılmaz mutfak müzesini ziyaret ettiler.
Mengen Lezzet Dünyası lokantasında öğle yemeği ikramından sonra AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulunda İSPAD paneli gerçekleştirildi.Panelde aşçılık,yemek kültürü ve mesleki konuşmalar yapıldı.
Panelde ise Uğur Alparslan: Çırağan Sarayı Laledan Rest. Chef İspad Başkanı,tafed Yön.Kurulu Üyesi Klasik osmanlı mutfağı ile modern Osmanlı mutfağı arasındaki benzerlikler.
Rafet İnce: Tafed Milli Takımlar Direktörü, İspad üyesi ve Ağaoğlu My City Otel Mutfak Şefi Türk mutfağı dünya arenasında tanınan ve talep gören bir platforma nasıl taşınmalı? Bununla ilgili yapılması gerekenler nelerdir?
Mesut Erdoğan: İspad Üyesi ,Yiyecek İçecek Danışmanı Mutfakta Kariyer Planlaması
Tevfik Alparslan: İspad Üyesi Topaz Rest.Executive Chef Yurtdışında Çalışmanın Şeflik kariyerindeki Önemi
Emrullah Gümüştaş: iSPAD Denetleme Kurulu Üyesi ve Aşçılık Eğitmeni konuşmaları ile görev aldılar.Daha sonra öğrencilerle karşılıklı sorulu cevaplı söyleşiler yapıldı.
Mengen.gen.tr ekibi olarak sponsorluğunu bu törende de de esirgemeyen NESTLE NESCAFE firmasına ve hemşerimiz Murteza SANCAR’a teşekkür ediyoruz.
Adı Dünyaya ün salmış Aşçılığımızın ender yetişen Büyüğümüz Ustamız Sn.Aydın YILMAZI saygıyla ruhu şaad olsun der, MENGENİMİZE ve Büyük Ustamıza yakışır şekilde,Çocuklarımıza yaşatarak, anma törenlerinin her yıl düzenli olarak yapılması dileğiyle, selamlar.