Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Gazi Üniversitesi Tafed Atatürk Kız Meslek ve Turizm Lisesi’İşbirliği

Gazi Üniversitesi Tafed Atatürk Kız Meslek ve Turizm Lisesi’İşbirliği
11.02.2015
951
A+
A-

Gazi Üniversitesi’nin proje yönetici olduğu Moleküler Gastronomi-Yiyecek İçecek Eğitiminde Yenilik projesi Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun ortaklığıyla Berlin’de devam ediyor.
Gazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Atatürk Kız Meslek ve Turizm Lisesi’nin işbirliğinde sürdürülen proje Avrupa Birliği’nin finansmanıyla Berlin’de farklı eğitim kurumları ile zenginleştirilen 160 saatlik bir eğitim ve sonrasında yapılacak müfredat çalışmalarını kapsıyor.

Proje’nin Berlin ayağını EURO-CERT eğitim ve sertifikasyon kurumları planlamasıyla sürdürülüyor.
Proje kapsamında Sektör, Üniversite ve meslek liselerinden seçilen katılımcılar Berlin’de Moleküler Gastronomi eğitimi alıyor.
Eğitim sonrasında Türkiye’de konuyla ilgili bir laboratuar ve uygun ders içerikleri oluşturulacak. Bu nokta da TAFED adına katılan Koray Türk, Satılmış Çeribaşı, Mustafa Yıldırım, Elif Denizci ve Sezen Öncül 160 saatlik eğitimden sonra hem eğitim gören öğrencilere hem de sektörde isteyen meslektaşlarına konuyla ilgili eğitimler verecek.
Proje toplamda bir yıllık bir proje ve Berlin en önemli ayağını oluşturuyor. Sonrasında Kurulacak mutfak, oluşturulacak müfredatlar ve sektör-üniversite işbirliği gelecek yıllarda projeden faydalanan katılımcı sayısını kat be kat arttıracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.