Gazi Üniversitesi Tafed Atatürk Kız Meslek ve Turizm Lisesi’İşbirliği
Gazi Üniversitesi’nin proje yönetici olduğu Moleküler Gastronomi-Yiyecek İçecek Eğitiminde Yenilik projesi Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun ortaklığıyla Berlin’de devam ediyor.
Gazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Atatürk Kız Meslek ve Turizm Lisesi’nin işbirliğinde sürdürülen proje Avrupa Birliği’nin finansmanıyla Berlin’de farklı eğitim kurumları ile zenginleştirilen 160 saatlik bir eğitim ve sonrasında yapılacak müfredat çalışmalarını kapsıyor.
Proje’nin Berlin ayağını EURO-CERT eğitim ve sertifikasyon kurumları planlamasıyla sürdürülüyor.
Proje kapsamında Sektör, Üniversite ve meslek liselerinden seçilen katılımcılar Berlin’de Moleküler Gastronomi eğitimi alıyor.
Eğitim sonrasında Türkiye’de konuyla ilgili bir laboratuar ve uygun ders içerikleri oluşturulacak. Bu nokta da TAFED adına katılan Koray Türk, Satılmış Çeribaşı, Mustafa Yıldırım, Elif Denizci ve Sezen Öncül 160 saatlik eğitimden sonra hem eğitim gören öğrencilere hem de sektörde isteyen meslektaşlarına konuyla ilgili eğitimler verecek.
Proje toplamda bir yıllık bir proje ve Berlin en önemli ayağını oluşturuyor. Sonrasında Kurulacak mutfak, oluşturulacak müfredatlar ve sektör-üniversite işbirliği gelecek yıllarda projeden faydalanan katılımcı sayısını kat be kat arttıracak.