Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Köroğlu Çalıştayı beklenen ilgiyi görmed

Köroğlu Çalıştayı beklenen ilgiyi görmed
16.09.2017
426
A+
A-

Köroğlu Çalıştayı beklenen ilgiyi görmedi

  • Köroğlu Çalıştayı beklenen ilgiyi görmedi

       Bolu’da düzenlenen Köroğlu Festivali’nin devamı olan ‘Köroğlu Çalıştayı’ sabah düzenlenen programla başlarken, çalıştay beklenen ilgiyi görmedi.
İlimizde Köroğlu Festivali heyecanı devam ediyor. Ağustos ayında düzenlenen görkemli festivalin ardından ‘Köroğlu Çalıştay’ı ile bilimsel faaliyetler başladı. Köroğlu ile ilgili bilimsel çalışmaların yapılacağı çalıştayın açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve ilgili müdürlerin katılımları ile gerçekleşti.
Günler önceden basın ve afiş yoluyla duyurulan festivalde ise üzücü bir manzara yaşandı. Çalıştaya ilginin yoğun olması beklenirken, az katılımcı olması hayal kırıklığına neden oldu.
 “IŞIK TUTACAĞINA İNANIYORUM”
Programın başında konuşma yapan Rektör Alişarlı, bu çalıştayın ışık tutacağına inandığını söyleyerek; “Vakıf devlet üniversitesi ile farklı bir model oluşturan Abant İzzet Baysal Üniversitesi kuruluşunun 25’inci yılında 12 fakülte, 6 sivil okul, 7 meslek yüksek okulu, 4 enstitü, 13 araştırma merkezi, 35 bin öğrencisi ve 2 bin çalışanı ile ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşamaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki Abant İzzet Baysal Üniversitesi, millet olarak belirlediğimiz 2023 hedefi ve şuurunda kendisini daha iyi hale getirecektir. Olduğu yörenin gelişmesi adına bilimsel, tarihsel çalışmalar yapmakta görevlidir. Ayrıca birçok bilimsel çalışma yapan üniversitemiz Köroğlu ortak paydasında halk kültürü ile alakalı gelenekselleşmiş bu toplantıya ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam edecektir. 20 Yıllık süreçte üniversitemiz 6 sempozyum, 2 çalıştay düzenlenmiştir. Türkiye’den Türk dünyasından birçok tezi sunulmuştur. Bu gün yapılacak olan sempozyumda Türkiye’nin dört bir yanından gelen seçkin akademisyenlerinin tezleri sunulacak ve eksiklerinin hepsi tartışılacak. Aynı zamanda bu çalışmalarda Köroğlu’nun nasıl olması gerektiği konusunda tartışacaklardır. Mitolojik, halk kahramanı ve ozanı, aynı zamanda bir destana onu olmuş olan mazlumların sembolü Köroğlu olmuştur. Köroğlu, birçok farklı coğrafyada anlatılırken, en doğru şekilde aktarılan yerlerden biri Bolu olmuştur. Özellikle Anadolu sahasında sahip çıkması ile Bolu’yu özel bir hale getirmiştir. Bu çalıştayın bundan sonraki faaliyetlere de ışık tutacağına inanıyorum. Aynı zamanda bilimsel her türlü faaliyette, akademisyenlerimize desteğimizin açık olduğunu söylemek istiyorum. Değerli akademisyenlerimizin Bolu’da hoş vakit geçirmelerini diliyorum” dedi.

 “TÜRK MEDENİYETİ KALICI OLMUŞTUR”
Vali Baruş konuşmasında dünya tarihinden birçok medeniyetin silindiğini fakat Türk medeniyetinin kalıcı olduğunu belirtti. Baruş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Köroğlu çalışmalarına önemli katkı sağlayacak olan bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünya üzerinde binlerce yıllık insanlık tarihinde on binlerce toplum kültür gelip geçti. Bunların bir çoğunluğu tarihten silinerek gitti. Birçoğu hakkında kalıcı olan bir yer olmadı. Ancak kültürlerini insanlara mesaj verme amacına getiren ve nesilde nesle aktarabilen toplumlar medeniyet oldu. Bu gün tarihe baktığımız da insanlık hafızasında yer etmiş kültür azdır. Tür medeniyet kalıcı olmuştur. Bunu sağlayan kişiler, izler bırakmıştır. Bu izlerin kalıcı olmasını sağlayan tarihimizde yaşamış olan büyük düşünürler ve eylem insanları büyük karaktere sahip olmuş kişilerdir. Köroğlu ise bunlardan biridir. Köroğlu benimsenen tüm ülkelerin kültürü olmuştur. Bu değerlere sahip çıkmamız ve onların verdiği mesajları iletmemiz gerekiyor. Her insanın ayrı bir mesajı var. Köroğlu denilince hak ve adalet geliyor. Bunu savunmak bizim için önemli. Bu çalışmaların son derece yararlı olacağına inanıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.