Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MENGEN AŞÇILIĞIN TAHTINA GÖZ DİKMİŞLER! Kaynak:Mengeninsesi.com

17.02.2013
1.116
A+
A-

Mengen Aşçılık okulunu hedef alarak( Mengen’in üzerinde bir okul olduğumuzu ispatlamış durumdayız)başlığı ile  yapılan bir haberi okuyucularımzla yorumsuz paylaşmıştık.Mengen Sevdamıza ve aşçılık mesleğimize hatta akademik eğitimle lezzet ustalarını yetiştiren okullarımıza dil uzatılan bu haberi tasdik etmiyoruz, gözler önüne seriyoruz.Aslında sadece aşçılık okulumuza  değil tüm Mengen aşçılığının tahtına göz dikildi. Okullara saldırıda bunun bir parçası olarak karşımıza  çıktı.Tepki olacaksa topyekün ve elele olmalı. Bizim tarafımız ve Sevdamız Mengen’dir.Aşçılar diyarı doğa harikası Mengen’in daima savunucularıyız tek menfaatimiz Mengen’n hep iyilere layık olmasıdır.Bizler gazetecilik yapar iken yaşadığımız yörenin sesini duyurmak zorundayız.Sadece haber yapıyoruz.Üstte başlığını yazdığımız haberle ilgili Mengen Aşçılık okulu Müdürümüz sayın Selami Kurtoğlu sitemize cevap yazacağını söylemiş ve haklı olarak tepki bile göstermişti. O habere tepkimiz ortaktır, Aslında tepkinin biz habercilere yapılması yadırganmalıdır.Sevenimizi ya da tahtımızda gözü olanları bilmemizde gereklidir.Mengen hep bir adım önden gidecektir.Peşimizden gelenlerin bize özenmeleride doğaldır.Okul yönetiminin imzasız  cevabı ilçemizde yayın yapan Mengeninsesi.com sitesinde yayınlandı.Bizler sorumlu gazetecilik anlayışı ile alıntı ile yayınladığımz haberin cevabıınıda alıntı ile sizlere sunuyoruz.İletişim adresimi bilmeyenler için buradan yayınlamayı görev sayıyorum(foto_varlik@hotmail.com)

Mengeninsesi’nde yayınlanan haber metni

Mengen Aşçılar Başkenti  olarak tanınan, şirin bir ilçedir.  Mengen’in adına ve tahtına şimdiye kadar bir çok yer göz dikmiştir ama Mengen adı  göz dikmekle yok olacak bir isim değildir. Yüzyılların emeğiyle  kazanılmış ve…

Türkiye’nin  her köşesinde başarıyla anılmıştır, günümüzde de bazılarının  yok etmek için uğraşmasına rağmen aslanlar gibi dimdik ayaktadır ve yüzyıllarca  Mengen ve Mengen aşçılarının adı yaşayacaktır.   Tekirdağ   Merkez  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin  aldığı ödüllerle, Mengen Aşçılık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin önüne geçtiğini açıklaması oldukça komiktir. Bu komikliği ise bazı internet sitelerinin alıntı yaparak yayınlamaları Mengen adına üzüntü vericidir.   Mengen Aşçılık ve Turizm Meslek lisesi şimdiye kadar katıldığı aşçılık yarışmalarında ilçemizi ve okulumuzu alnının akıyla en güzel şekilde temsil ederek madalyalarla dönmüştür.   Aşçılık Okulumuz bu sene 5. Uluslararası Altın Kep Aşçılar yarışmasında 90 okul arasında 2.olarak,  1.liği çok az puanla kaybetmiştir, bunu gurur kaynağı  olarak görmedik, sonuçta bir yarışma olarak gördük.   İstanbul’da 11’incisi yapılan “Kıtalararası İstanbul Gastronomi Festivali”nde ise 6 gümüş, 10 bronz, ve 2 merit aldık. Fakat üzüldük çünkü Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi  müdürü Önder Atik, öğrencilerimiz Mengenli aşçıların tahtına göz dikti, Türkiye’de sadece Bolu Mengen olmadığı, Mengen’in üzerinde bir okul olduğumuzu da ispatladık diye açıklama yapmıştır.Fakat derece  aldıkları yarışmada  bir zamanlar Mengen Aşçılık Okulu’nda da görev yapan, şimdi Tekirdağ Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni olan  Aytaç Yaver’in jüri üyesi  olduğunu  açıklamamıştır.   Kendi okulunun öğrencilerinin  yarıştığı  yarışmada jüri üyesi ol, sonrada  Mengen Aşçılık Okulunun üzerinde okul  olduk diye kendini avut.Gerçekten hem çok komik hem de çok ayıp.   Biz okulumuzun Türkiye’de 1. Tercih edilen okul olduğunu, mezunlarımızın mezun olur olmaz iş bulduklarını ve hepsinin iyi mevkilere geldiğini görerek gurur duyuyoruz.   Mengen adını çeşitli entrikalarla yok etmek isteyenlere gülüyor, yalnız Mengenli olup da bu gibi kişilere çanak tutanlarıda kınıyoruz. Bizler Tekirdağı Tekirdağ Rakısı ile tanırız, Dünya’da Mengen’i aşçılığı ile tanır. Mengen’in tahtına herkes göz koyabilir ama kimse alamaz.

YORUMLAR

  1. kemal özcan dedi ki:

    türkiyede aşçılık denince akla ilk olarak mengen gelir.bolu bile gelmez sevgili mengenliler.mengen türkiyenin ve dünyanın heryerinde başarıları ile kendinden söz ettiren tek ilçedir türkiyede.heryerde rakı yapılıyor heryerden aşçı çıkıyor fakat hiçbiri mengenlilerin yaptığı yemeği tutmuyor.ancak mengenin aşçılarıda bu işi yapıyor be kardeşim.cumhurbaşkanlığından tutunda işadamlarının türkiyenin en iyi otellerinin başında da mengenliler geliyor.bu yazıyı yazanın aklına şaşarım ben gerçekten büyük cesaret diyorum ve gülüp geçiyorum okadar.kendini bilmez bilmez biri bir yazı atmış ortaya işte okadar.herkes haddini bilmeli bence ama aslında bu yorumları mengen aşçılar derneği başkanından duymak isteriz tabikiiiiiii

    1. Aytaç YAVER dedi ki:

      Kemal ustan biz Mengen i de Mengen liyi de çok iyi biliriz. Ama unutulmaması gerekir ki her insan önce kendini bilmeli. Hedeflerini bilmeli. bizim hedefimize yürüyecek cesaretimiz ve enerjimiz var. burada sorun göz aslında başarıları lekelemeyi başarıdan saymaktır. isteyen istediği tahtta oturabilir. ama layık olmalıdır. halef i çok büyüktü onun boşluğunu doldurmak kolay değildi ve doldurması da mümkün olmadı zaten. rahmetli Fatih KILIÇ hocam nur içinde yatsın. Büyük adamdı.

      ”bu yazıyı yazanın aklına şaşarım ben gerçekten büyük cesaret diyorum ve gülüp geçiyorum okadar.kendini bilmez bilmez biri bir yazı atmış ortaya işte okadar. herkes haddini bilmeli bence’ demişsin cesaret var. enerji var. kendimizi biliyoruz. en iyisi olmak için çalışıyoruz. en iyisi olmak istediğimiz için bizi kim suçlayabilir.

  2. KENAN KIYASOĞLU dedi ki:

    AŞÇILIĞIMIZ=MENGEN SN DEVLET BAKANIMIZ KAZIM OKSAY, MERHUM SN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ERHAN GÜRSOY VE AŞÇILARIN ÜSTADI MERHUM AYDIN YILMAZ; AŞÇILIK OKULUMUZUN KURULMASINDA EMEĞİ GEÇENLER, HERKESİN BU İSİMLERE SAYGIYI EKSİK ETMEMESİ TEMENNİMDİR. HEPİNİZE SEVGİLER

  3. Aytaç YAVER dedi ki:

    bu yazıda ismim geçiyor . ve cevap hakkım doğuyor. kullandığım bu hakkımı yayından kaldırıyorsunuz ama konu olan haberi kaldırmıyorsunuz. ya bu haberide kaldırın ya da yanıtımı yayında tutun. aksi halde haklarımı yasal yollarla aramaktan çekinmeyeceğim. yazı da ismimi haksız yere yalan ve iftira ile zikreden kişi bugün sektörün neresindedir. ben hala en iyi aşçıyı yetiştirmek için çalışıyorum.

    ÜZÜLDÜK

    Mengen aşçılığın tahtına göz diktik evet. Herkesin olduğu gibi bizimde amacımız en iyi aşçıyı yetiştirmek. Yıllardır var olan en iyi aşçılar Mengen den çıkar genellemesini ele geçirmektir. İyi olmayı istediğimiz için kimse bizi suçlayamaz.

    Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi benim hayatımda çok önemli bir yere sahiptir. İlk öğretmenlik deneyimini yaşadığım, bugün hala süren dostluklar kazandığım ve ben o okulda göreve başladım diyerek gururlandığım bir kurumdur.

    Bugüne kadar ne kimsenin ayağının kaydırmak için çalıştım ne de bir başkasının başarısızlığını başarı sayacak veya lekeleyecek kadar başarısız olmadım. Her zaman en iyisi olmak için çalıştım. Katıldığımız yarışmalarda Mengen i rakip olarak gördük ve geçmek için elimizden geleni yaptık. Rekabetin kaliteyi arttıracağı inancındayım. Birincilik kolay elde edilemez farkındayız ama birinciliği korumanın daha zor olduğunu hatırlatırım.

    Doğrudur. 11. İstanbul gastronomi Festivalinde jürilik yaptım. Bu görev karakaşıma kara gözüme verilmedi. Ülkemi yurt dışında aşçılık yarışmalarında jüri üyesi olarak temsil ettim. Ülkemizde yarışmalar organize ettim. Ama yanlış bilinen şudur : 11. İstanbul Gastronomi Festivalinde hiçbir öğrencimin veya hiçbir meslek lisesinin yarışmasında puanlama görevi almadım. Bu bilgiyi yarışma komitesinden ve ilçenizde ki öğretim görevlilerinden doğrulatabilirsiniz. Kaldı ki bir jüri üyesinin tek başına bir okulu veya bir yarışmacıyı birinci yapması mümkün değildir. Bunu yarışmalara katılmış veya yarışmalar hakkında az çok bilgiye sahip herkes bilir.

    Öğrencilerimin elde ettiği başarıyı benim puanlarımla almadığı bir gerçektir. Aksini iddaa etmek bana, öğrencilerime, okuluma ve yarışmada emeği geçen herkese yapılmış büyük bir haksızlık olacaktır. Birinci olanların başarılarını lekelemek kimseye bir şey kazandırmaz. 11. İstanbul Gastronomi Festivali katıldığımız ilk yarışma değil sonda olmayacak. Her zaman Mengen aşçılık ile yarışacağız. Rekabetimiz yıllar boyunca kurduğumuz dostluğa gölge düşürmeyecektir.

    Tekrar söylüyorum Mengen Aşçılığın tahtına göz diktik. En iyisi olmak için çalışıyoruz. Kolay olmadığının farkındayız. Ama var gücümüzle çalışıyoruz. Hatırlatması benden “ Birinciliği korumak onu elde etmekten zordur.”

    Tüm aşçılık camiasına saygılarımla.

    Aytaç YAVER