Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ARTİZAN EKMEK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

29.11.2016
1.190
A+
A-

MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ARTİZAN EKMEK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

 

Puratos firmasının Türkiye Demo Merkezi Müdürü Ramazan KARAKABAK ve Türkiye Ekmekçilik Şefi Rüstem YILMAZ tarafından A.İ.B.Ü. Mengen Meslek Yüksekokulu’nda artizan ekmek eğitimi düzenlendi.

Programa Mengen Belediye Başkanı Turhan BULUT ve Bolu İl ve ilçelerinde görev yapan mutfak eğitimcileri Ferdi KARAGÖZ, Uğur ÇAKAR, Kısmet BÜYÜKBOĞA, Yılmaz DEMİR, Ahmet ÇEVİK, Deniz ÖZDER, Mürvet AKSOY, Ümmühan TURGUT, Arş. Gör. Erol TAŞKIN, Okutman Melek BAŞDAL, Öğr. Gör. Mehmet Kadir TORUN, Öğr. Gör. Osman ÇAVUŞ, Öğr. Gör. Dilek EREN, Öğr. Gör. Zühal ÖZDEMİR, Yrd. Doç. Dr. Ahmet EMİRMUSTAFAOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Hülya YAMAN ve Yrd. Doç. Dr. Aylin AKOĞLU katıldı.

 

Eğitim programında ekşi mayanın tarihi, üretim yöntemleri, kullanım alanları ve ekşi maya kültürünün gelecek kuşaklara da aktarılması için bilgi verildi. Mutfak eğitimcilerinin eğitimi yoluyla yaygınlaştırılması planlanan ekşi mayadan üretilen artizan ekmeklerin üretimi gerçekleştirildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.