Mengen’li aşçı Birol DİNÇLİ Önce Çin, sonra dünya
Türkiye’nin ‘Aşçılar Diyan’ olarakbilinen Bolu’dan çıkıp dünyanınçeşitli ülkelerinde uluslararasıotellerin Michelin yıldızlı restoranlarında şef aşçı olarak çalışan Birol Dinçli, Çin’de kendi işini kurdu. Mengen Anadolu Meslek Lisesi’nden 1994’te mezun olanDinçli. daha sonra Fransa’daki Le Cordon Bletı’da ve ABD’de aldığı otel yönetimi eğilimleriyle bilgilerini pekiştirdi.ABD. isviçre. Rusya. Yunanistan. Kazakistan ve son olarak Çin’de çeşitli otellerin Michelin yıldızlı restoranlanda çalışan Dinçli. duyduğumuza göreartık kendi kanatlarıyla uçmak istiyormuş.Arkadaşımız Kerem Köfteoglu’nun kulağına gelen bilgilere bakılırsa Dinçli. Çin’in Şenzen kentindeki Marco Polo Otelinden ayrılarak yine bu keme son derece farklı bir konsepteki “Bus Grill-TurkishSteakhouse” adını verdiği restoran açmış. Dinçli, otobüs seklinde tasarlanan restoranında Çinlilere,ağırlıklı olarak Türk lezzetlerini sunuyormuş. Bu lezzetler içinde dönerden Adana kebaba, kuzu incikten yoğurtlu kebaba, katmerden künefeye,pirzoladan mezeye kadar bize özgüle zzetlerin tümü bulunuyormuş. Dinçii,uluslararası otellerde çalışırken aralannda iş dünyasının ünlülerinden devlet adamlarına kadar uzanan geniş yelpazede yüzlerce kişiye hizmet ederek dostluklarını kazanmış. Bunlar arasında girişimci işadamlarımız dan Hüsnü Özyeginde bulunuyormuş. Hatta kulağımıza gelen bilgiler doğruysa. Dinçli, Ozyegin ile birlikte “Bus Grill”konseptini Çin’e yaymayı planlıyormuş. Ozyeğin’in girişimciliğini bilenler “Hüsnü bey bu ise girerse Çin’le yetinmez, bu konseoti dünyaya da yayar”yorumunu yapıyor.