Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MUTFAKTAKİ YEMEK KOKUSU NASIL GİDERİLİR-İsmail KARATAŞ-

MUTFAKTAKİ YEMEK KOKUSU NASIL GİDERİLİR-İsmail KARATAŞ-
18.12.2017
2.811
A+
A-

MUTFAKTAKİ YEMEK KOKUSU NASIL GİDERİLİR.

Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş yapmış olduğu açıklamada, Ev mutfağında hazırlamış olduğumuz yemek kokularını nasıl gideririz söyleşi ’de protein ihtiyacını karşılamak adına et tüketimi oldukça önemlidir. Çok lezzetli olsa da eve bıraktığı kokudan kurtulmak biraz zaman ister.

Bazı yemekler koku bırakmazken bazı yemeklerin kokusu zor gider. Et yemekleri de kokunun çıkması için özel

çaba isteyen yemeklerden. Üstelik et kokusunu gidermek hiçte zahmetli bir iş değil.

1-)Havalandırma

Havalandırma oldukça önemlidir. Çünkü dışarıdan gelen temiz hava ile birlikte içerideki hava değişir ve böylelikle mutfağınızda bulunan kötü kokular gitmiş olur. Bununla ilgili ilk yapılması gereken yemek pişirirken aspiratörün açılması. Şayet aspiratörünüz yetersiz kalıyor ise mutlaka kapı pencere açın.

2-)Temizlik

Et yemeği yaptıktan sonra özellikle tavada yapıldıysa mutlaka hemen temizleyin. Et bulaşıkları ne kadar uzun süre beklerse mutfaktan hatta evden et kokusu o kadar geç çıkar.

Çünkü o bulaşıklarda kokar ve temizlenmediği sürece de kokmaya devam eder. Sadece bulaşıklar değil yağ sıçrayan yerlerinde temizlenmesi gerekir.

3-)Defne Yaprağı

Birkaç defneyaprağını bir miktar su ile birlikte bir tencerenin içinde 5 dakika kadar kaynatın. Mutfağınızdaki yemek kokularından kurtulun.

4-)Tarçın ve Şeker

Bir miktar toz tarçını ve bir miktar çekeri küçük bir tencere ya da tava içerisinde ocağa koyun. Kısık ateşte altını açın. Bu şekilde mutfağınızdaki et kokusu yerine burnunuza tarçın kokusunun geldiğini göreceksiniz.

 

5-)Karbonat

2 yemek kaşığı karbonat ve biraz su koyduğunuz tencerenize eğer isterseniz birkaç damla esanslı uçucu yağ ekleyin. Bu karışımı iyice kaynatın.

6-)Tarçın ve Karanfil

Yemek pişirmeye başladığınızda bir yandan da küçük bir tencerenin içine biraz tarçın ve karanfil koyun. Toz tarçın da olabilir çubuk tarçın da olabilir. Yine isteğe bağlı hoşunuza giden bir koku atabilirsiniz. Portakal, limon kabuğu rendesi veya esanslı yağlardan olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.