Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Türkiye tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Türk yemeklerini tanıttılar

06.11.2013
442
A+
A-

.

BOLULU ÖĞRENCİLER AVRUPA STAJINI TAMAMLADI

Leonardo Da Vinci projesi kapsamında Almanya’nın Mannheim kentinde bir ay boyunca staj yapan Bolu Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri yurda dönüş yaptı.

 

Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini ön planda tutan Türkiye, AB projeleriyle gençleri yurt dışında çeşitli etkinliklerle geliştiriyor. Bolu Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin önderliğinde, Bolu İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Roma Dondurması ve Gölcük Cafe Restaurant işletmeleri ortaklaşa çalışma yaptı. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan Leonardo Da Vinci (Hareketlilik) projelerinden Turizm Sektöründe ‘AB Standartlarında Dondurma Üretimi ve Servisi Alanında Öğrenci Stajı’ adlı proje, Haziran 2013 tarihinde kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu. Proje içeriği doğrultusunda sınav ile seçilen toplam 34 öğrenci, Türkiye’de dil ve kültürel ön hazırlıklarını yaptıktan sonra Almanya’nın Mannheim şehrinde proje içeriği doğrultusunda eğitim alarak staj yaptılar. 34 katılımcı ile 15 Eylül ve 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Almanya’nın Mannheim şehrinde gerçekleşen projede öğrenciler, Justus von Liebig Meslek Lisesinde uygulamalı dondurma eğitimi aldıktan sonra, değişik işletmelerde staj yaptı. Öğrenciler hafta sonraları rehber eşliğinde Frankfurt, Stuttgart, Heidelberg ve Fransa’nın Paris şehirlerini gezerek kültürel olarak da bilgi birikimlerini artırdılar. Öğrenciler staj yaptıkları işletmelerde, Türkiye tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Türk yemeklerini tanıttılar.

Detay Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.