Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Üniversitelerden gastronomi etkinliği atağı

Üniversitelerden gastronomi etkinliği atağı
10.10.2016
487
A+
A-
Yeditepe Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi gastronomi dünyasına düzenleyici veya katılımcı oldukları gıda, kültür, inovasyon alanlarındaki farklı etkinliklerle de destek veriyorlar.

Faruk Şüyün/Dünya

Yeditepe Üniversitesi gastronominin temel taşı, gıdalara farklı bir açıdan yaklaşıyor. Gastronominin profesyonelleri ve akademisyenler Gıda, Kültür ve İnovasyon konularını masaya yatırıyor.

7 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde saat 11’de başlayacak eğitimlerde Doç Dr. Sibel Özilgen, Doç. Dr Özge Samancı, Executive Chef Nicholas H. Cartier ve Şef Deniz Ahmet Köse katılımcılarla “Gıdaların zehirlerken insan seçtiğini biliyor muydunuz? “,  “Mutfakta hijyen”,  “Lezzetin kimyası olur mu ? “, “Karnabahar ve çikolata birbirine ne kadar yakışabilir? “, “Kahve sadece bir orta kahve mi ?”, “Türkiye’nin yoğurt haritası”, “Yemek moda mıdır? Yemek kültürü yeniliklere açık mıdır” gibi başlıkları değerlendirecekler…

Etkinlikte ana başlıklar şu şekilde:

Gıda Zehirlenmeleri Ve Önlemleri, Mikroorganizmalar Ve Gıda Üretimi. Tat ve Tadım, Kadim Lezzetler 1: Kahve, Kahve Türk Mutfak Kültüründe Yalnızca İçilerek Tüketilen Bir Gıda mıdır? Yalnızca Usta Şeflerin Veya Gıda Kimyacılarının Bildiği Sırlar Var mıdır?, Sıklıkla Servis Edilen Kahve Çeşitlerini Gerçekten Tanıyor muyuz?, Kadim Lezzetler 2: Yerel Yoğurtlar, Yemek Akımları ve İnovasyon.

Okan Üniversitesi

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yayla Bakliyat ve Kütahya Porselen sponsorluğunda glütensiz yaşam konusunda toplum bilincini artırmayı hedefleyen bir etkinliğe imza atıyor. Üsküdar Lions Kulübü, Avrasya Aşçılar Derneği ve TÜMBİAD işbirliğiyle 27 Nisan’da Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştirilecek etkinliğin programı şöyle:

09.30-10.00 Açılış Konuşmaları

10.00-10.20 Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu (Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı) Gluten Dost mu Düşman mı? Klinik Bilgiler, Dünyadaki Yaklaşım ve Trendler

10.20-10.40 Diyetisyen Aslı İçingür (Unilever Diyetisyen, Gastronomi Yüksek Lisans Öğrencisi); Glutensiz Beslenmek Zorundayım, Bu Bir Kâbus mu?

10.40-11.00 Hazırlanan Glutensiz Pasta, Kurabiye ve Ekmek Tadımı

11.00-11.20 Fulya Hekimoğlu Çelik (Gastronomi Yükseklisans Öğrencisi) Glutensiz Reçeteler Hazırlamak

11.20-11.40 Ayvaz Akbacak (Avader Bşk. Yrd. Koordinatör Aşçı) Restoranlarda ve Toplu Yemek Sektöründe  Glutensiz Menü Var mı?

11.40-11.50 Soru-Cevap

11.50-12.00 Kapanış Konuşması ve Plaket Töreni

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Öte yandan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Öztiryakiler A. Ş. ortaklığıyla gerçekleştirilen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği Ulusal Aşçılık Kampı, 30 Nisan’a kadar sürüyor.

Ulusal Aşçılık Kampı’nda, Türkiye’de eğitim veren 42 üniversitenin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında bulunan eğitici ve öğrencileri bir araya geldi.

+ Yorum Ekleyin :
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.