Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

2017 dönüm noktası oldu!

2017 dönüm noktası oldu!
27.12.2017
600
A+
A-

/P>







2017 dönüm noktası oldu!

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerine Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç’in komisyon başkanlığında başlandı.

2017 dönüm noktası oldu!

Haber; Aysun Beykoz

25-29 Aralık’ta tamamlanacak ön lisans ihaleleriyle toplamda 32 bölge için 2 bin 130 megavatlık ön lisans verilecek. Dün toplamda 430 megavatlık ön lisans verilen 8 bölge için teklifler alındı. Dün gerçekleşen ihaleler için 101 şirket başvuruda bulundu. İhaleler çerçevesinde Bolu’ya da rüzgar santrali kurulacak. Türkiye Elektrik İletim AŞ’den (TEİAŞ) yapılan duyuruya göre, toplam kapasitesi 2 bin 130 megavat olan rüzgar enerjisi santrallerinin yarışmaları 4 bölge için yapılacak. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından 24-30 Nisan 2015’te başvuruları alınan 3 bin megavatlık rüzgâr kapasitesi için haziranda yapılan 710 megavat’lık yarışma sonrası geri kalan kapasite için de ihaleler Ankara’da yapılıyor. 32 ayrı bölgede yapılacak ihaleler için toplam 110 şirket teklif sundu. 2 bin 130 MW’lık rüzgar kapasitesi için gerçekleştirilecek yarışmalar büyük önem taşıyor.

Bölgelere göre kazanan firmalar ise şöyle:

Bolu-Düzce-Sakarya (30 MW) bölgesi için Günışığıges Elektrik Üretim’in Günışığı GES projesi 30 MW’ın tamamını aldı. Amasya-Samsun (60 MW) için Doğages Elektrik Üretim Doğages RES projesi, Ekores Enerji Üretim Taşova RES projesi ile 11 MW’lık kapasite tahsisi aldı. Çorum-Kastamonu-Sinop (70MW) için RES Anatolia Holding’in Topaz RES projesi Ekores Enerji Üretim Kozcu RES projesiyle 5 MW’lık tahsisi aldı. Antalya (100 MW) için Enyat Enerji Alanya RES projesiyle 50 MW, Dere Enerji D3 RES projesi, D1 RES projesiyle 10 MW alarak toplamda 20 MW, Akhisar Enerji’nin Dökükdağı projesi ise 30 MW kapasite tahsisi aldı. Bitlis- Muş bölgesine başvuran iki proje 40 MW’ı paylaştı. Difer Enerji’nin Miskevank RES projesi 20 MW, Beres Elektrik Üretim’in Örenlik RES projesi 20 MW’lık tahsis aldı.

2017 yılının rüzgâr enerjisi açısından verimli olduğunu belirten Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, “Yarışma sonrası ön lisanslar alınacak ve inşaat izin süreci başlayacak. İhaleyi kazanan firmaların rüzgâr santrali işletmeleri yaklaşık 3-4 yıllık bir sürede faaliyete geçecektir” diye konuştu.

Bolu Olay Gündem

/P>







YORUMLAR

  1. MİTHATCAN dedi ki:

    TEKNOLOJİ VE MEDENİYET YÖNÜNDEN AKIL VE MANTIK OLARAK
    AVRUPA DA BİR ÇOK ÜLKE GÜNEŞLENME AZ OLMASINA RAĞMEN GÜNEŞ ENERJİSİ VE YİNE RÜZGAR GÜLÜ GİBİ RÜZGARDAN ELEKTRİK ELDE EDİLİYOR … ÜLKEMİZDE DE ÇOĞU BÖLGELERDE UYGULANMAYA BAŞLADI YAPANLAR UYGULAYANLAR HELAL OLSUN SAYGILARIMIZLA …. ÇOĞU ZAMANLARDA GÜNEŞLENME OLDUĞU İÇİN KURULUM MALİYETİNDEN BAŞKA BAKIM MASRAFLARINDAN BAŞKA BELEŞ ELEKTRİK ÜRETİM GİBİ BİR DURUM SÖZKONUSU … YAPANLARDAN DOĞAYI KORUMA KOLLAMA YÖNÜNDEN SAĞOLSUNLAR VAROLSUNLAR SAYGILARIMIZLA SELAMLARIMIZLA …..

    AYRICA HİDROELEKTRİK İÇİN YAPILAN BARAJLAR SU BİRİKİMİ NEDENİYLE BU BÖLGEDE OLUŞAN DOĞA
    DEĞİŞİMİ VE BOZULMASI ..
    VE YİNE TERMİK SANTRALLARLA O BÖLGEDE HAVANIN ÇOK AŞIRI KİRLENMESİ VE O BÖLGEDE YAŞANMAZ DURULMAZ DURUMA GELMESİ …