Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

7-14 OCAK BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

7-14 OCAK BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI
08.01.2017
1.807
A+
A-

7-14 OCAK BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü

 

7-14 OCAK BEYAZ BASTON “GÖRME ENGELLİLER HAFTASI”

 

1921 yılında trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu amaçla her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Haftası olarak anılmaktadır.

 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 45 milyon görme engelli bulunmaktadır. Türkiye’de ise görme engelli sayısı 77.000 dir. Tüm engelli sayısının  %8,3’ü görme engellidir.

 

Özürlü olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin, yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Unutmayalım ki mutlu bir toplum mutlu bireylerle oluşur.

 

Görme özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırmak, insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir.
Kuşkusuz bu vatandaşlarımızın çektikleri sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak onları anlamak bakımından gerekli, ama sorunlarını çözmek için yeterli değildir.
Hızlı bir gelişme ve kalkınma süreci içinde bulunan toplumumuzda koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanılması özürlü duruma gelme nedenlerinin önemli bir bölümünü önleyecektir.
Engelli vatandaşlar için yapılacak çalışmanın, topluma ve insana verilen değerin göstergesi olduğunu unutmamalıyız.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar,

Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.