Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

“Düzce kestane balı” coğrafi işaret belgesi aldı

“Düzce kestane balı” coğrafi işaret belgesi aldı
02.10.2021
210
A+
A-

Düzce’nin lezzeti ve kıvamıyla rağbet gören kestane balı, coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi.



İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte daha önce Müdürlüğün girişimleriyle tescillenen 9 coğrafi işaretli ürüne “Düzce kestane balı” da eklendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Çiçek, ünü ve belirgin nitelikleri itibarıyla kentle özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) yapılan başvuru neticesinde Düzce kestane balının coğrafi işaret belgesiyle tescillendiğini bildirdi.

“GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Kentte coğrafi işaretle tescillenen ürün sayısının 10’a çıktığını aktaran Çiçek şunları kaydetti:

“Tescil çalışmalarına yönelik ilimiz merkez ve ilçelerinde coğrafi işaret potansiyeli olan ürünler tespit edilerek ürün havuzu oluşturularak belirlenen bu ürünlere yönelik araştırma ve analiz çalışmaları sonrasında başvuruda bulunulmaktadır. Coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ilimize özgü ürünler, tescil belgesinde belirtilen koşullarda üretilerek bu ürünlerin kalite, üretim ve pazarlama nitelikleri artırılmış olacaktır. Bu durum kültürümüzün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına da katkı sağlayacaktır.”

Kaynak: pozy.org

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.