Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Turhan BULUT Toplumun her kesimini festivale bekliyoruz

Turhan BULUT Toplumun her kesimini festivale bekliyoruz
26.09.2014
659
A+
A-

Osmanlı saray aşçılarının yetiştiği Mengen, dünyada aşçıların diyarı olarak bilinir. Mengen adının çağrıştırdığı ilk sözcük biliriz ki “aşçılık”tır. Aşçılık mesleği, Mengen için bir kültür hazinesidir. Mengen, bu önemli değerine değer katmasını bilmiş, Aşçılık ve Turizm Festivali ile Mengen adı daha da ünlenmiştir. İlk Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı etkinliklerinden biri olarak, 24 Ağustos 1981’de yapılmış sonra da gelenekselleşmiştir. “Mengen’i tanıtmak, aşçılık sanatının önemini belirtmek, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini almasını sağlamak, yeni yetişen neslin aşçılık mesleğine ilgisini çekmek, aşçılık sanatının bilimsel ve sanatsal yönünü ortaya çıkarmak” amacıyla başlayan ve bu yıl otuzuncusunu düzenlediğimiz festivaller, ilçemize, aşçılarımıza, aşçılık sanatına önemli kazanımlar sağlamıştır. Festival çalışmalarımızda temel amaç; toplumun en geniş katılımını sağlamak, festivalin ulusal ve uluslararası tanınırlığını ve saygınlığını artırmak, Mengen halkının kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına değer katmaktır. Yerel ve ulusal aşçı örgütlerimiz, yıllardır özveriyle festivallerimize sahip çıktılar, sahip çıkmaya devam ediyorlar. Festivalin, aşçılarımızın birlik ve dayanışmalarını artırıp mesleki gelişmelerine yeni fırsatlar sunan; turizme, mutfak kültürüne önemli katkılar sağlayan; ulusal ve uluslararası temsili yükselten, özgün etkinlikleriyle tanınan, bilimselliği de öne çıkaran platformlardan olmasını da son derece önemsiyoruz. 30. Festival, UNESCO Türkiye Milli Komite¬sine yapılan başvurumuzun kabulüyle UNESCO logosunun kullanıldığı ender ve saygın organizasyonlardan biri olarak anılacaktır. Bununla birlikte Türk mutfağını, Osmanlı mutfağından günümüze, her haneden çıkardığı aşçılarıyla ku¬şaktan kuşağa taşıyan Mengenimizin bir kültürel değeri olan aşçılık mesleğinin UNESCO tarafından koruma altına alınan kültürel değerler arasında yer bulması da festivalin önemli kazanımlarından biri olacaktır. Bu vesileyle festivalimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen değerli büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm emek verenleri kutluyorum. Toplumun her kesiminin festivalimiz için gereken desteği ve katılımı sağlayarak 30. Festivalimizi onurlandıracağına yürekten inanıyorum. 30. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin; ülkemize, Menge-imize yararlı nice festivaller olması dileğiyle herkesi gönülden selamlıyorum.
Turhan Bulut
Mengen Belediye Başkanı
Festival Düzenleme
Komitesi Başkanı

YORUMLAR

  1. Kamil OĞUZ dedi ki:

    Sayın başkanın toplumun her kesimini bekliyoruz demesi güzel bir söz.Festival tüm Mengenlilerin festivalidir.Başkana ve tüm festival düzenleyicilerine başarılar.

  2. Bence çok talihsiz bir davet şekli ! Toplumun tüm kesimleri diyerek resmen işe siyesi söylem katılmış… Keşke sadece tüm vatandaşlarımızı veya tüm mengenli hemşehrilerimizi denseydi … Yazık ki yeni festival logosuda dahil siyaset kokan bir festival …