İspad Başkanı Uğur Alparslan Sektörü Aydın Yılmaz Anma Etkinliklerine Davet Etti
Sayın Federasyon Başkanım, Saygı değer Dernek Başkanlarımız Ve Kıymetli Meslektaşlarım, Aşçılarımız en büyük destekçileri Sn Firma Yetkilileri.
Bilindiği Üzere İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği olarak 15 Ocak 2013 Tarihinde Türk Aşçılığına adını Altın Harflerle YAZDIRMIŞ, İlk Aşçı Derneğini kuran, Şuandaki ülkemizdeki tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılık Lisesi kurulmasında büyük emeği geçen, Mengen Aşçılar Festivalini başlatan, meslektaşlarımıza otellerde ilk eğitim ve seminerleri veren Büyük Usta Aydın Yılmaz’ı Vefatının 8. Sene-i Devriyesinde Mengen de mezarı başında anmaya gidiyoruz. İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneğinin ve AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonda aşçılık sanatına gönül veren şeflerimiz ile Mengen de bir araya geleceğiz, sizleri de aramızda görmekten dolayı mutluluğumuz bir kat daha artacaktır.
Program:
15 Ocak Salı sabahı
01:00 İstanbul Mecidiyeköy’den Hareket,
06:30 Bolu da Ekmek Fırınında Yerel ürünler ile şeflerle kahvaltı,
08:45 Aydın Yılmaz’ın Kabrine ziyaret ve anma, Mengen Belediyesi tarafından Helva dağıtımı,
09:45 Mengen Aşçılık Lisesinde Aydın Yılmaz’ı anma töreni ve Aydın Yılmaz mutfak müzesinin Ziyareti,
Anma töreni konuşmacıları
Zeki Açıköz: Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı
Ümit Yılmaz: Aydın Yılmaz’ın oğlu ve İspad 2.Başkanı Çırağan Kempinski servis müdürü
Mehmet Reis: Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Yılmaz’ın Yaşamındaki en büyük destekçilerinden
Osman Erarslan: Mengen Belediye Başkanı
Mesut Erdoğan: Yiyecek İçecek Danışmanı
Saat 12:00 İspad Tarafından Mengen Lezzet Dünyasında Şeflerle Öğlen yemeği
Saat:13:30 AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulunda İspad Panelleri-3
Konuşmacılar:
Uğur Alparslan: Çırağan Sarayı Laledan Rest. Chef İspad Başkanı,tafed Yön.Kurulu Üyesi Klasik osmanlı mutfağı ile modern Osmanlı mutfağı arasındaki benzerlikler.
Rafet İnce: Tafed Milli Takımlar Direktörü, İspad üyesi ve Ağaoğlu My City Otel Mutfak Şefi Türk mutfağı dünya arenasında tanınan ve talep gören bir platforma nasıl taşınmalı? Bununla ilgili yapılması gerekenler nelerdir?
Mesut Erdoğan: İspad Üyesi ,Yiyecek İçecek Danışmanı Mutfakta Kariyer Planlaması
Tevfik Alparslan: İspad Üyesi Topaz Rest.Executive Chef Yurtdışında Çalışmanın Şeflik kariyerindeki Önemi
Emrullah Gümüştaş: iSPAD Denetleme Kurulu Üyesi ve Aşçılık Eğitmeni