Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Kendi kendilerine Köroğlu Sempozyumu yaptılar

31.10.2013
618
A+
A-

Uluslararası Köroğlu Festivali’nin asıl amacını oluşturan Köroğlu Sempozyumu, bildiri sunan katılımcılar üç gün boyunca kendi kendilerine sunum yaptılar. İzleyici olarak hemen hemen hiç kimsenin katılmadığı sempozyum boş koltuklara karşı yapıldı. Sempozyumda bildiri sunmak için kendi ceplerinden yol masraflarını karşılayarak Bolu’ya gelen bazı katılımcılar, bu masraflarını alabilmek için yoğun çaba sarf etmek zorunda kaldılar.

Festivalde paralar bilim adamlarına değil, artistlere ve şarkıcılara aktı
TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın anlaşmasının bulunmadığı bazı ülkelerden gelen katılımcılara, yol paralarının ödenemeyeceğinin belirtilmesi üzerine, ev sahibi konumunda olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim görevlileri bu katılımcıların mağduriyetinin giderilmesi için kaynak arayışına giriştiler. Köroğlu Sempozyumu’na bildiri sunmak için kendi imkanları ile gelip harcırahlarını alamayınca Bolu’da mağdur duruma düşen bilim adamları, festivalde şarkıcılara türkücülere çalgıcılara artistlere gösterilen ilginin kendilerine gösterilmemesine içerlediklerini belirterek; “Festivalin esas amacı olan Köroğlu’nu bizler anlattık, bizler konuştuk. Sempozyuma hiç kimse ilgi göstermezken, herkes işin eğlence tarafında yer aldı. Festivalin bütçesi de eğlenceye aktı” diyerek, Gazetemiz’e özel açıklamalarda bulundular.

Sempozyum bugün sona erdi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Bolu Belediyesi ve Bolu Valiliği tarafından düzenlenen ilk etkinlik olan ‘4. Uluslararası Bolu Halk Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu’ değerlendirme oturumu ve ödül töreniyle sona erdi.

“Bolu Halk Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu’nun şehre ve üniversiteye önemli katkılar sağlıyor”
Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen sempozyumun değerlendirme oturumunda Tarım Orman ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından halk edebiyatına katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkür plaketleri verildi. Sempozyumu düzenleyenlerden Doç. Dr. Erol Öztürk, Doç. Dr. Halit Karatay ve Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel’e, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ise Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Bahar tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Değerlendirme oturumu öncesinde bir konuşma yapan eski Bakan Prof. Dr. Sami Güçlü, Köroğlu Festivali ile Uluslararası Bolu Halk Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu’nun şehre ve üniversiteye önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, emeği geçenler ile sempozyum kapsamındaki etkinliklerin düzenlenmesinde gösterdiği gayret için Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne teşekkür etti.

“İnşallah bu etkinliklerin ve sempozyumun devamı gelecek”
Prof. Dr. Durmuş Günay ise Bolu’da ilk kez böylesine geniş çaplı bir organizasyonla Köroğlu’nun anlatıldığına dikkati çekerek, “Bu güzel bir başlangıç oldu. İnşallah bu etkinliklerin ve sempozyumun devamı gelecek ve bunlar geleneksel hale getirilecek. Sempozyumu düzenleyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne, Bolu Belediyesi’ne, bildiri sunan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“İzzet Baysal da hayatta olsaydı, bu etkinlikleri görerek mutlu olacaktı sanırım”
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise üniversitenin çok güzel etkinliklerle büyüdüğünü, bunları görebilmenin ve yaşayabilmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Rahmetli İzzet Baysal da hayatta olsaydı, bu etkinlikleri görerek mutlu olacaktı sanırım” dedi.
Konuşmaların ardından ‘4. Uluslararası Bolu Halk Kültürü ve Köroğlu Sempozyumu’ değerlendirme oturumu ile sona erdi.
Bolunun Sesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.