Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

9 il EMITT’te ortak temsil ediliyor

23.01.2013
577
A+
A-

2012 yılında olduğu gibi ortak tema altında katılım sağlayacaklar.


           24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP’ta 17. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA sorumluluk alanında yer alan Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illeri 2012 yılında olduğu gibi ortak tema altında katılım sağlayacaklar.

         Bir önceki yılın tecrübelerinden de yararlanarak 3 aylık sürede bölge illeri gerçekleştirilen koordinasyon toplantıları ve bilgilendirmelerin ardından fuara hazır hale geldiler. Bölgesel tanıtım; zengin etkinlikler, farklı kurumlarla işbirliği, sektörel destekler ve yatırımcı faaliyetleri, turizm profesyonelleri ile yakın ilişkiler, küresel turizm trendlerine göre şekillenme ve turizmde öncelikli alanların belirlenmesi ile destekleyecek şekilde BAKAB, BAKKA ve MARKA koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

 
Bölgesel işbirliği büyüyerek kuvvetleniyor

        Tanıtıma ayrılan kaynakların verimli ve etkin kullanılması ve Türkiye Turizm Stratejisi hedeflerinden olan bölgesel tanıtımın sağlanmasına yönelik olarak bölgesel bazlı katılıma önem verilmesi doğrultusunda işbirliğine gidildi. Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illeri 8A numaralı salonda temsil edilecekler. Her il, Kültür ve Turizm Müdürlükleri koordinasyonunda, ortak tema doğrultusunda katılım sağlayarak barındırdığı tüm turizm değerleri ve turizm profesyonellerini fuara taşıyor.
 
         Turizmdeki yeni trendler, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’in potansiyeliyle örtüşüyor Dünya genelinde son yıllarda turizmin kitle turizminden, bir başka deyişle deniz-kum-güneş turizminden alternatif turizm türlerine yönelik talepte artış göze çarpıyor. Bu turizm türlerinin başında da Kültür Turizmi, Termal ve Sağlık Turizmi ve Doğa Turizmi geliyor. Bu türlerin yoğun olarak potansiyele sahip olduğu Doğu Marmara ve Batı Karadeniz Bölgeleri, ayrıca mevcut talepleri de bulunan Günübirlik ve Gastronomi Turizmi ile Kış Turizmine yönelik altyapısıyla öne çıkıyor.
 
        Turizm profesyonellerine özel ilgi – Kahvaltı OrganizasyonuFuarın 2. Günü (25 Ocak) saat 10.00’da 8A numaralı salonda Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de görev yapan turizm profesyonellerine yönelik olarak büyük çaplı bir kahvaltı organizasyonu yapılacak. Tüm seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin davetli olduğu etkinlikte bölgedeki turizm sektörü ve potansiyellerinin tanıtımında işbirliği olanakları ortaya çıkarılacak. Yerel yönetimlerin sektör ile kazan-kazan durumu oluşturmasına yönelik olarak düzenlenecek etkinlikle sektör profesyonellerinin desteklendiği vurgulanacak.
 
        Turizm yatırımcıları yönlendiriliyor, turizm girişimcileri destekleniyor
Kalkınma Ajansları kuruluş kanunları gereği bölge kalkınmasında faydalı olacak yatırımların süreçlerinin tek elden takibini illerde kurulmuş olan Yatırım Destek Ofisleri ile gerçekleştirmekteler. Bu ofisler yatırımların hayata geçmesi aşamasında turizm yatırımcılarının yanındalar ve tamamen ücretsiz faaliyet gerçekleştiriyorlar.
       Kalkınma Ajansları potansiyel girişimcilere verdiği eğitimler ve eğitim sonrasında KOSGEB’in sağladığı desteklerle turizm girişimcilerinin desteklenmesine yönelik de faaliyetler düzenliyor. Ayrıca, verilen Mali ve Teknik Desteklerle gerek özel sektör, gerekse de kamu ve sivil toplum kuruluşları faaliyetlerine destek bulabiliyor. Bu destekler de 8A Numaralı Salonda MARKA ve BAKKA standında turizm girişimci ve yatırımcılarına aktarılacak.

Kaynak:Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.